Cum să scapi definitiv de mirosul neplăcut din chiuvetă. Trucul pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe
Unul dintre locurile cu cel mai mare risc de bacterii din bucătării este chiuveta. Acest lucru se întâmplă mai ales din cauza apei murdare după spălarea vaselor, sau a mucegaiului care se formează pe țevi din cauza umezelii. Așadar, aceasta devine, de multe ori, urât mirositoare. Din acest motiv, acest truc le vine în ajutor gospodinelor, pentru a le ajuta să își mențină bucătăria curată.
- Cum să elimini mirosul neplăcut din chiuvetă
- Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe
Curățarea bucătăriei poate să devină dificlă, de cele mai multe ori, mai ales din cauza locurilor precum chiuveta, care se murdăresc extrem de repede. Din acest motiv, este bine să ne folosim de anumite trucuri, care ne vor salva de la mult timp petrecut, dar și mulți bani cheltuiți. Așadar, unul dintre acestea este eliminarea mirosului neplăcut din ciuvetă.
Cum să elimini definitiv mirosul neplăcut din chiuvetă
Gospodinele se confruntă des cu probleme legate de mizeria din chiuvetă, care fie emană un miros neplăcut, fie face ca aceasta să se înfunde. Din acest motiv, există numeroase modalități mai puțin cunoscute de oameni, prin care aceste probleme se pot remedia cu ușurință.
În cazul unei chiuvete înfundate, este recomandat să folosim cabluri de oțet special destinate, însă pentru acest lucru este necesar să demontăm sifonul chiuvetei. Pe de altă parte, există și posibilitatea să folosim o pompă pentru toalentă, iar acest lucru nu implică demontarea sifonului.
Eliminarea mirosului neplăcut
În ceea ce privește eliminarea mirosului neplăcut, una dintre cele mai eficiente metode, ca să evităm și mirosul înțepător al clorului, este cea cu soluția din oțet. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem 150 de grame de sifon în scurgerea chiuvetei, peste care adăugăm 100 grame de oțet. Trebuie să ne asigurăm că am închis canalizarea, deoarece în caz contrar, spuma din urma reacției chimice va ieși pe dinafară. Ulterior, nu ne mai rămâne decât să pornim robinetul și să limpezim canalizarea.
După această curățare, mirosul neplăcut din chiuveta se va elimina, canalizarea și sistemul de scurgere al apei având un miros reîmprospătat, fără să ne afecteze mirosul de clor din produsele din magazinele de specialitate.
Citește și: Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu detergent de vase. Trucul care te va ajuta în bucătărie