Cum să storci sucul din lămâie fără să o tai. Trucul care păstrează fructul proaspăt mai mult timp
Publicat pe 10.02.2025 la 18:41 Actualizat pe 10.02.2025 la 18:41
Lămâile sunt unul dintre acele ingrediente care, uneori, ne ajută să dăm gust mâncarii. Sucul acestor fructe este esențial pentru sosurile de salată sau marinate și dă un gust aparte deserturilor cu lămâie. Pentru a stoarce sucul de la o lămâie fără a o tăia și pentru a o păstra proaspătă mai mult timp, există o tehnică simplă pe care o poți folosi.
- Truc simplu pentru a stoarce sucul din lămâie fără să o tai
- Cum să o păstrezi proaspătă mai mult
Să spunem că ai nevoie de puțin suc de lămâie. De obicei, tai lămâia în jumătate, apoi folosești puțin suc de lămâie. Cealaltă jumătate rămâne și o pui în frigider, dar după puțin timp, este putredă, uscată, deshidratată și pur și simplu râncedă. Nu prea vrei să mai folosești lămâia, așa că trebuie să existe o modalitate mai bună de a păstra lămâia și de a obține totuși sucul mai târziu.
Truc simplu pentru a stoarce sucul din lămâie fără să o tai
Dacă vrei să storci sucul din lămâine fără să o tai, ia fructul și rulează-l, apoi ia un fel de ac și înfige-l în partea de jos a lămâii. După ce ai înțepat lămâia, stoarce tot sucul de lămâie dorit și toarnă-l într-o cană.
Dacă folosești acest truc, lămâia va avea o gaură foarte mică, astfel încât foarte puțin oxigen poate intra acolo și o poate face să putrezească. În acest fel, lămâia va rămâne proaspătă pentru mai mult timp.
Pentru a obține cât mai mult suc de la o lămâie, trebuie să alegi cele mai bune lămâi de la magazinul alimentar. În primul rând, caută fructele care sunt de un galben strălucitor, fără pete verzi. Verifică apoi fermitatea lor. De asemenea, e important să știi că o coajă mai subțire este mai bună pentru suc.
Pentru a vă păstra lămâile proaspete cât mai mult timp posibil, depozitează-le în frigider. Lămâile întregi rezistă până la câteva săptămâni în frigider, dar dacă le tai, acestea ar trebui folosite în câteva zile.
Cum poți stoarce mai ușor lămâia
Poți să pui lămâia în cuptorul cu microunde timp de câteva secunde pentru a o stoarce mai ușor. Pune lămâia în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 10-15 secunde (în funcție de mărimea acesteia și de puterea cuptorului cu microunde).
Căldura înmoaie fructul și ajută la eliberarea a mai mult suc. Asigură-te că verifici temperatura pentru a evita supraîncălzirea, scrie tasteofhome.com.