Cum se tratează apendicita. Care sunt sfaturile medicilor despre această boală
Apendicita apare în momentul în care apendicele trece printr-o inflamație acută. De cele mai multe ori, va fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a scăpa de dureri. Medicii vor alege dacă apelează la o intervenție clasică sau laparoscopie.
- Cum se tratează apendicita
- Care sunt sfaturile medicilor despre această boală
Apendicita este responsabilă pentru durerile abdominale crunte și poate afecta adulți și copii, în egală măsură. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 30 de ani. Care sunt metodele de tratament pentru a scăpa de această boală.
Care sunt simptomele de la apendicită
Apendicita apare când apendicele trece printr-o inflamație, ca urmare a unei obstrucții a lumenului. Dacă nu este tratată la momentul corespunzător, afecțiunea poate deveni tot mai gravă și chiar se poate rupe, iar durerile abdominale puternice ar trebui să vă ducă la un consult medical. Deși durerea în jurul buricului este cel mai cunoscut simptom, aceștia se pot confrunta și cu tuse, strănutat sau lipsa poftei de mâncare.
Cum se tratează apendicita
După investigații medicale se ia o decizie cu privire la apendicita dumneavoastră. De cele mai multe ori, intervenția chirurgicală este singura modalitate de tratament disponibilă. Pentru ameliorarea simptomelor, se pot folosi și tratamente naturiste, care ajută pe o perioadă scurtă de timp. Dacă se decide că este nevoie de operație, medicii pot administra și suplimente alimentare care să contribuie la refacerea intestinală.
Intervențiile pentru apendicită sunt ușoare și se pot efectua sub anestezie totală sau parțială, dacă nu sunt complicații, ea durează mai puțin de 30 de minute. Operațiile se pot efectua diferit, în funcție de caz.
Operație chirurgicală clasică
Apendicectomia reprezintă efectuarea unei incizii de 4-6 cm, pe abdomen, în locul în care se află apendicele. Se apelează în momentul în care operație poate avea complicații, cum ar fi răspândirea infecției în organism sau formarea unui abces apendicular.
Interventia laparoscopică
Scoaterea apendicelui prin intervenție laparoscopică este practică în cele mai dese cazuri medicale. Aici se extrage apendicele inflamat prin intermediul unor incizii mici, de doar câțiva milimetri. Recuperarea este mult mai rapidă, față de intervenția chirurgicală clasică. Ea nu reprezintă o opțiune pentru peritonită sau abces apendicular.