De ce este bine să bei ceai de echinaceea. Medicii îl recomandă în sezonul rece
De sute de ani, echinaceea este cunoscută ca una dintre plantele care ajută la întărirea imunității. La fel se spune și despre ceaiul de echinaceea, care conține vitamina A, vitamina E, și un complex de vitamine B.
- Ce beneficii are ceaiul de echinaceea
- Contraindicații și mod de preparare
De cele mai multe ori, echinaceea este folosită în tratarea răcelilor sau a durerilor în gât, dar beneficiile sale nu se opresc doar aici, ceaiul având mai multe beneficii. Pe lângă studiile care au arătat că această contribuie la întărirea sistemului imunitar, ceaiul de echinaceea este indicat și în cazul altor afecțiuni.
Ce beneficii are ceaiul de echinaceea
Specialiștii au ajuns la concluzia că planta ajută în tratarea unor afecțiuni hepatice. Ceaiul de echinaceea contribuie la tratarea acestor probleme de sănătate, dar în același timp, protejează ficatul, lucru datorat multor substanțe ce se găsesc în băutură.
Ceaiul de echinaceea este recomandat și femeilor care se confruntă cu infecții ale tractului urinar, având un efect antibacterian.
În plus, medicii au ajuns la concluzia că această plantă îi ajută și pe cei care au probleme cu afecțiunile bucale. Ceaiul de echinaceea are rolul de a împiedica răspândirea bacteriilor, dar ajută și dinții să fie sănătoși.
Din bătrâni, echinaceea este considerată una dintre plantele care stimulează sănătatea creierului.
Ceaiul de echinaceea are un rol benefic și pentru cei care au probleme cu tensiunea arterială, având un efect anti-inflamator. Consumul pe o perioadă mai lungă de timp determină parametrii normali ai tensiunii arteriale.
Deși are numeroase beneficii pentru organism, ceaiul de echinaceea nu este recomandat femeilor însărcinate, dar nici celor care alăptează.
Infuzia este pregătită cu ajutorul unui plic peste care se adaugă 200 de ml de apă. Se lasă la infuzat pentru 15 minute și mai apoi poate fi consumat.