De ce este bine să pui drojdie și zahăr în ghiveciul florilor. Așa vei avea plante sănătoase
Să ai grijă de plante poate fi o activitate simplă, dar în același timp, poate cauza neplăceri, mai ales dacă florile ajung să se ofilească. De aceea, este bine să folosești amestecul dintre drojdie și zahăr, care te ajută să îngrijești ușor plantele.
- Cum să folosește amestecul, pentru a avea plante sănătoase
- Efectul neașteptat pe care îl are asupra plantelor
Drojdia și zahărul nu sunt doar două ingrediente de bază în bucătărie, ci te pot ajuta să te ocupi de îngrijirea plantelor. Florile se vor menține și în sezonul rece și vor crește sănătos, având în vedere că drojdia conține o substanță care ajută planta să crească frumos și să devină rezistentă.
Cele două ingrediente conține substanțe care contribuie la dezvoltarea plantelor, de aceea, poți opta pentru amestecul din drojdie și zahăr, pentru a le îngriji în mod eficient.
Cum poți folosi amestecul dintre drojdie și zahăr, pentru a îngriji plantele
Tot ce trebuie să faci este să dizolvi drojdia în apă caldă, iar mai apoi să adaugi o jumătate de linguriță de zahăr. Ulterior, amestecul se toarnă într-o sticlă cu apă, cu care se udă plantele.
Nu este indicat să folosești acest amestec zilnic sau o dată pe săptămânal, ci de două ori pe lună.
Tiamina, una dintre substanțele care se regăsește în drojdie, responsabilă pentru fermentare, va contribui la creșterea plantelor, susținând dezvoltarea lor sănătoasă.
În contact cu pământul din ghiveci, substanța se activează și eliberează un alt compus, care are un efect benefic asupra plantelor.
Drojdia și zahărul nu sunt folosite doar în cazul plantelor de apartament, ci și în cazul roșiilor, care ajută planta să facă față mai bine condițiilor meteo. Amestecul este destul de popular printre agricultori, mai ales că poate fi considerat îngrășământ natural.
Este indicat să fie utilizată drojdia proaspătă, pentru că se va activa mult mai ușor față de varianta uscată.
În schimb, dacă optezi pentru amestecul obținut din drojdia uscată, conținutul trebuie lăsat la dospit trei zile, într-un loc cald și abia apoi poate fi pus în ghiveciul plantelor, iar dacă vrei să vezi rezultate rapide, este bine să pui mai multă drojdie.