De ce ești mai odihnit dacă dormi lângă o pisică și nu lângă un câine. Care sunt explicațiile specialiștilor
Obișnuiești să împarți patul cu animalul de companie? Există voci care spun că ești mai odihnit dacă dormi lângă o pisică și nu lângă un câine. Care sunt explicațiile specialiștilor.
- De ce nu este odihnitor să dormi lângă un câine
- Specialiștii spun că nopțile cu pisicile sunt mult mai liniștite
În timp ce unii oameni se îngrozesc la gândul de a împărți patul cu un animal de companie, alții nu pot dormi fără prietenii lor blănoși. Află din rândurile de mai jos de ce spun specialiștii că e mai bine să împarți patul cu o pisică și nu cu un câine.
De ce ești mai odihnit dacă dormi lângă o pisică și nu lângă un câine
E adevărat, e plăcut să te bagi în pat și să te cuibărești cu animalul tău de companie, în timp ce îți treci mâna prin blana lui. Chiar dacă nu dorm în pat cu tine, simpla prezență a prietenilor blănoși în cameră este reconfortantă.
Un studiu realizat de Dr. Brian N. Chin, profesor asociat de psihologie la Trinity College, a constatat că persoanele care dorm cu pisici se odihnesc mai bine decât cele care dorm cu câini. Explicația ar fi aceea că felinele au un comportament discret și independent. Ele tind să se miște mai puțin în timpul nopții și, pentru că sunt mai silențioase, nu trezesc pe nimeni.
Câinii însă, au nevoie de ieșiri frecvente afară, uneori pot fi agitați, ai nevoie de mai multă atenți și uneori chiar latră sau se foiesc, ceea ce poate face ca somnul stăpânilor lor să fie unul neodihnitor.
Dacă împarți patul cu animalul de companie asigură-te că speli des lenjeria
Dacă împarți patul cu animalul de companie, este necesar să ai o igienă bună și o curățare regulată. Recomandările sugerează că lenjeria de pat să fie splălată cel puțin o dată pe săptămână, de preferat ar fi la fiecare trei-patru zile.
Blana și picioarele animalelor de companie pot fi și ele contaminate cu murdărie și agenți patogeni. Acest lucru conduce la potențiale „puncte fierbinți” de contaminare în zonele de dormit. Bacteriile din fecale au fost izolate din labele a 86% dintre câini în cadrul unui studiu. Curățarea lăbuțelor animalelor de companie după ieșirea în aer liber este o bună strategie de reducere a riscului de contaminare.