De ce nu e bine să arunci coaja de lămâie. Trei trucuri care îți vor fi de folos
Lămâia e cu siguranță citricul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, căci sucul acesteia poate fi folosit în diverse preparate, dar și pentru anumite măști sau afecțiuni. Mulți însă aruncă coaja de lămâie imediat după ce o folosesc, însă iată la ce îți poate fi de folos.
- Ce poți face cu coaja de lămâie
- De ce nu e bine să o arunci
Foarte mulți aruncă coaja de lămâie la scurt timp după ce au folosit sucul, însă e un lucru total greșit, căci aceasta poate fi folosită la fel de bine și pe o perioadă mai lungă de timp. Ca să nu o mai aruncați, cei mai bine e să decojiți lămâia și să depozitați întreaga coajă a acestia la congelator.
De ce nu trebuie să arunci coaja de lămăie. Cum îți poate fi de folos
În momentul în care o veți dezgheța, coaja de lămâie își va menține toate proprietățile în ceea ce privește aroma sa și o veți putea folosi pentru a da aromă anumitor prăjituri sau preparate pe care le faceți în bucătărie.
Totodată, puteți confia coaja de lămâie. Va trebui să taiați coaja în fâșii subțiri, să o fierbeți în apă ulterior timp de două minute, iar apoi să strecurați apa și să repetați procesul de mai multe ori. Pregătiți după un sirop format din apă și zăhăr și puneți coaja de lămâie pentru 30 de minute la foc mediu.
Cum să faci mai mult suc de lămâie
Dacă vrei să scoți mai mult suc dintr-o lămâie trebui să ții cont de următoarele reguli. Taie lămâia în două și stoarce jumătățile pe rând sau există și varianta de a rula lămâia cu podul palmei aproximativ 45 de secunde, după care o tăiați pe jumătate și o veți stoarce cu mâna.
Mai există metoda încălzirii prin care veți pune lămăia 25 de secunde în cuptorul cu microunde, după care de asemenea o tăiați pe jumătate și o stoarceți cu mâna.