De ce trebuie să ai o lingură în punga cu castraveți. Trucul pe care gospodinele trebuie să-l știe
Castraveții se pot consuma într- o mulțime de combinații, iar pentru a le crește durata de „viață”, poți folosi un truc simplu. O lingură ținută în punga de castraveți îi va face să reziste o perioadă îndelungată.
- De ce trebuie să ai o lingură în punga cu castraveți
- Trucul pe care gospodinele trebuie să-l știe
Castraveții sunt printre cele mai consumate legume de la noi din țară. Aceștia au o rezistență de durată, dacă sunt păstrați în condiții optime, feriți de razele soarelui sau de căldură. Pentru a reuși să o crești, poți apela la un truc din bătrâni, extrem de simplu.
De ce se pune o lingură în punga de castraveți
Castraveții rezistă aproximativ două săptămâni, dacă sunt depozitați într-un mod ferit de lumina soarelui și la o temperatură optimă. Aici se pune o lingură metalică în punga în care se ține, pentru a-i face să reziste. Este un truc de la bătrâni și, chiar dacă nu are o explicație științifică, ea funcționează.
Totodată, un alt truc pentru a-i păstra mai mult timp este să îi învelești în hârtie de pergament pentru ca umiditatea să nu-i strice. Cel mai indicat este să cumperi mai puțini castraveți, ca să fii sigur că vor fi consumați și nu va trebui să-i arunci.
Înainte de a-i ține la rece, castraveții nu se spală fiindcă au o protecție naturală care va fi îndepărtată din cauza apei. Astfel că pentru a rezista mai mult timp, nu trebui să-i speli înainte de depozitare.
Imediat după ce au făcut cumpărături, ești tentat să desfaci punga cu noile achiziții și să le pui la locul lor, în dulap, cămară sau frigider. Ele nu trebuie lăsate în ambalajele în care le-ai cumpărat fiindcă își vor pierde din calitatea lor. De asemenea, ele au și multe bacterii și se deteriorează mai repede, decât termenul stabilit de producător.
Rețetă cu castravete
Ingrediente
- 400 de grame iaurt
- 2-3 castraveți mai mari
- o legătură de mentă
- 100 de ml lapte
- sare
Mod de preparare
Castraveții se taie rondele și se presară sare peste ei și se lasă puțin timp. Câteva rondele se păstrează pentru servit, apoi usturoiul și menta se taie mărunt. Se adaugă iaurt și menta, apoi se mixează totul și se dă la rece. pentru 60 de minute.