Live acum Vacanta de vedeta (r)
Prime time 19:30/ In culisele celebritatii
Homepage » Beauty & Lifestyle » De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență

De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență

De Razvan Paltin.
Publicat pe 30.05.2022 la 13:10 Actualizat pe 30.05.2022 la 13:10

Repararea ceasurilor a fost una dintre profesiile importante în vremurile în care ceasurile erau transmise din tată în fiu. Deși există ceasuri la prețuri foarte mici, a-ți duce ceasul la ceasornicărie este un lucru avantajos atunci când vorbim de un ceas de colecție, un ceas cu valoare sentimentală, un ceas vintage sau, pur și simplu, un ceas pe care îl iubim la nebunie.

Cândva era un privilegiu să ai un ceas de mână. Ceasurile folosite ani de zile au fost transmise din tată în fiu. Cu mult timp în urmă existau ceasuri de mână și ceasuri de buzunar, iar la acel moment spargerea sau deteriorarea ceasului era o mare problemă. În astfel de cazuri, alergai la atelierul de reparații de ceasuri, explicai problema ceasului și așteptai cu nerăbdare să afli dacă era posibil să-l repari. În anii ‘80 sau chiar ‘90, când puterea de cumpărare era scăzută pentru aproape toată lumea, ceasurile de mână digitale cu carcase din plastic erau foarte căutate, în special pentru copii, iar a avea primul ceas de mână este una dintre amintirile de neuitat ale vieții. Importanța unui ceasornicar era infinită, atunci când ceasul era atât de inaccesibil și important pentru noi. Meseria de ceasornicar nu este una simplă, ci complicată fiind nevoie nu numai de pasiune, ci și de foarte multă răbdare și de dorința de a învăța încontinuu.

Cu mult timp în urmă, existau ceasuri cu bobinaj, mecanice. Repararea ceasurilor era, de asemenea, o profesie respectată. Mai târziu au apărut ceasurile electronice, adică cele cu baterii. Cei care reparau doar ceasuri mecanice au învățat, de asemenea, cum să repare ceasurile alimentate cu baterii. Ceasurile de azi nu sunt ceasuri durabile dacă vorbim de ceasuri scumpe, cele de duzină însă nu țin prea mult. Ceasurile vechi au funcționat 50 de ani, 60 de ani. Dacă cădea și se spărgea cadranul, ceasornicarul punea unul nou. Dacă un ceas se strica, îl reparai și îl foloseai din nou și din nou. Ceasurile actuale, dacă nu sunt de brand sau de la o casa foarte cunoscută, din păcate nu rezistă mai mult de 15 ani.

După apariția ceasurilor electronice, nu a mai existat niciun interes pentru ceasurile mecanice. Companiile de ceasuri au trebuit și ele să se adapteze situației. Mulți au început să facă ceasuri alimentate cu baterii. Ceasurile mecanice sunt realizate în cantități mici, și doar de branduri foarte mari. Și totuși, dacă acum putem cumpără oricând un ceas, de ce mai avem nevoie de un ceasornicar și un loc unde să reparăm ceasul precum o ceasornicarie Helvetia?

Ei bine, să spunem că ai cumpărat un ceas de la un brand renumit sau un ceas de colecție…poate prin neatenție ceasul s-a defectat ori a căzut și i s-a spart cadranul. Ce faci? Este greu să cumperi un alt ceas dacă acesta a costat o avere, iar dacă vorbim de un ceas de colecție, rar, lucrurile se complică și mai tare. Ai toate șansele să nu mai găsești acel ceas. În acest caz, un ceasornicar experimentat te poate salva. Va putea să repare ceasul sau să îi înlocuiască piesa deteriorată. O ceasornicărie de lux, de exemplu, poate să îți ofere service pentru anumite tipuri de ceasuri rare ceea ce te poate salva din multe situații neplăcute.

Bun, dar dacă ceasul nu se strică sau nu e deteriorat fizic, de ce ar trebui să mergem la ceasornicar? Răspunsul este simplu: pentru întreținere!

Un ceas de brand, unul de lux sau unul cu valoare sentimentală are nevoie constantă de atenție. Ce îți poate oferi o ceasornicărie care se ocupă de asemenea ceasuri? Îți poate oferi revizii atât pentru mecanismul ceasului cât și o revizie estetică. De asemenea, dacă ceasul este un cadou și, de exemplu, cureaua nu se potrivește, ceasornicarul va intra din nou în acțiune.

Te sfătuim să nu încerci să rezolvi singur problema precum curățarea sau ajustarea curelei pentru că, fără experiență, s-ar putea să greșești iremediabil. Trebuie să știi că în ultimii ani, ceasornicăriile de top practică curățarea cu ultrasunete. De ce este atât de bună și importantă curățarea cu ultrasunete?

Dispozitivele de curățare cu ultrasunete sunt un adevărat salvator în curățarea ceasurilor și a pieselor de ceas. Mașinile de curățat cu ultrasunete, sunt prevăzute cu cea mai recentă tehnologie și materiale de cea mai înaltă calitate. Acestea sunt realizate pentru a curăța praful și murdăria ceasului cu ajutorul vibrațiilor mici, dar rapide.

Aceste particule de murdărie și praf, slăbite de puterea ultrasonică, sunt îndepărtate cu ajutorul unei perii mici. Această metodă îmbunătățește foarte mult performanța ceasului, în mod surprinzător. Pasul final al acestui proces este clătirea părților fragile ale ceasului cu soluții.

Când întregul proces se termină, ceasul tău va căpăta un aspect elegant și strălucitor și va afișa un nou aspect. Curățarea cu ultrasunete este întotdeauna o metodă mai sigură și mai eficientă.

În concluzie, atât ceasurile de mână mecanice, cât și cele de cuarț necesită îngrijire adecvată și constantă. Doar așa te vor servi cât mai mult timp posibil. De exemplu, toată lumea știe că ceasurile trebuie setate în mod regulat. Acest lucru le va ajuta să împiedice oprirea bruscă în cel mai inoportun moment. Deoarece multe ceasuri mecanice nu au un indicator al rezervei de putere, ar trebui să îți faci un obicei din a merge frecvent la ceasornicar pentru acest lucru. În plus, curățarea, așa cum am văzut, este extrem de importantă pentru o funcționare optimă a ceasului. Indiferent de legătura dintre tine și ceasul tău, ar trebui să ai grijă să îi oferi, regulat, o revizie la o ceasornicărie de top.

În articolul
De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Horoscop zilnic
Horoscop sâmbătă, 19 aprilie 2025: Peștii au tendința de a lua lucrurile prea personal
  • Horoscopul zilei de sâmbătă, 19 aprilie 2025
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de sâmbătă
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Showbiz intern
Cât de bine se înțeleg Raluca și Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, după ce și-au mai dat o șansă. Cei doi erau la un pas de a divorța
  • Raluca și Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, și-au mai acordat o șansă după ce au fost la un pas de divorț
  • Cât de bine se înțeleg acum
Beauty & Lifestyle
Insula din Grecia puțin cunoscută, dar cu plaje superbe și sate pitorești. Este un loc ieftin de vacanță
  • Insula din Grecia mai puțin cunoscută, dar cu peisajele spectaculoase și plaje superbe
  • Se află în topul destinațiilor ieftine de vacanță
Showbiz intern
Cum se simte Liviu Vârciu, după ce a ținut post negru. A băut doar apă timp de patru zile
  • Liviu Vârciu a ținut post negru patru zile
  • Cum se simte acum
Horoscop
Sezonul Taurului începe pe 20 aprilie 2025. Zodiile pentru care se anunță o perioadă cu realizări
  • Sezonul Taurului începe pe 20 aprilie și se termină pe 21 mai
  • Ce transformări aduce zodiilor
Emisiuni TV
Mireasa - Capriciile iubirii. Robert a fost eliminat din competiție. Cum a reacționat fosta lui iubită, Liliana: „Nu mă contrazic cu nimeni”
  • Liliana și Robert de la Mireasa nu mai formează un cuplu de două săptămâni
  • Concurentul a fost eliminat din competiție
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Maru, filmat cum îl ironiza pe Rareş, înainte să moară: Ce ai, te hiperventilezi?
recomandare pe as.ro
Momentul dramatic care l-a făcut pe Sabin Ilie să se prăbuşească emoţional şi să piardă o avere!
Romania TV
Tragedie în lumea medicală. George și Emanuel, doi medici tineri, au murit. Aveau doar 28 și 31 de ani. Detalii teribile!
Romania TV
Georgiana Lobonț, despre DIVORȚ. Și-a iertat soțul până la urmă: ''A fost o greşeală pe care el a făcut-o, a fost ceva crunt. Toţi erau şocaţi
recomandare pe antena3.ro
Trei adolescenți au inventat un frigider care nu are nevoie de curent electric. Au găsit soluția în manualul de clasa a IX-a
recomandare pe antena3.ro
O „ploaie însângerată” lovește Europa în Săptămâna Mare. Un nor uriaș de praf saharian se îndreaptă și spre România
recomandare pe antena3.ro
Un copil moldovean din Italia a scris la școală o compunere despre cum tatăl lui o bate pe mama
recomandare pe playtech.ro
Drob de pui moale şi fin, perfect pentru Paşte. Paşii de urmat pentru a nu fi înnecăcios
recomandare pe playtech.ro
Câtă drojdie se pune la cozonaci. Secretul pentru a ieşi pufoşi şi copţi în mijloc
recomandare pe redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
recomandare pe redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
recomandare pe Ciao.ro
Vedetele din România care s-au călugărit. Au renunțat la celebritate pentru o viață în rugăciune
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
recomandare pe bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
recomandare pe Jurnalul.ro
Decalogul mesei pascale. Recomandările medicilor ca să nu ajungi la Urgență
recomandare pe a1.ro
Darisian Luncanu, complet îndrăgostit de iubita lui. Cum se înțelege actorul din Iubire cu parfum de lavandă cu „socrii”| EXCLUSIV