Live acum Star Matinal
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență

De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență

De Razvan Paltin.
Publicat pe 30.05.2022 la 13:10 Actualizat pe 30.05.2022 la 13:10

Repararea ceasurilor a fost una dintre profesiile importante în vremurile în care ceasurile erau transmise din tată în fiu. Deși există ceasuri la prețuri foarte mici, a-ți duce ceasul la ceasornicărie este un lucru avantajos atunci când vorbim de un ceas de colecție, un ceas cu valoare sentimentală, un ceas vintage sau, pur și simplu, un ceas pe care îl iubim la nebunie.

Cândva era un privilegiu să ai un ceas de mână. Ceasurile folosite ani de zile au fost transmise din tată în fiu. Cu mult timp în urmă existau ceasuri de mână și ceasuri de buzunar, iar la acel moment spargerea sau deteriorarea ceasului era o mare problemă. În astfel de cazuri, alergai la atelierul de reparații de ceasuri, explicai problema ceasului și așteptai cu nerăbdare să afli dacă era posibil să-l repari. În anii ‘80 sau chiar ‘90, când puterea de cumpărare era scăzută pentru aproape toată lumea, ceasurile de mână digitale cu carcase din plastic erau foarte căutate, în special pentru copii, iar a avea primul ceas de mână este una dintre amintirile de neuitat ale vieții. Importanța unui ceasornicar era infinită, atunci când ceasul era atât de inaccesibil și important pentru noi. Meseria de ceasornicar nu este una simplă, ci complicată fiind nevoie nu numai de pasiune, ci și de foarte multă răbdare și de dorința de a învăța încontinuu.

Cu mult timp în urmă, existau ceasuri cu bobinaj, mecanice. Repararea ceasurilor era, de asemenea, o profesie respectată. Mai târziu au apărut ceasurile electronice, adică cele cu baterii. Cei care reparau doar ceasuri mecanice au învățat, de asemenea, cum să repare ceasurile alimentate cu baterii. Ceasurile de azi nu sunt ceasuri durabile dacă vorbim de ceasuri scumpe, cele de duzină însă nu țin prea mult. Ceasurile vechi au funcționat 50 de ani, 60 de ani. Dacă cădea și se spărgea cadranul, ceasornicarul punea unul nou. Dacă un ceas se strica, îl reparai și îl foloseai din nou și din nou. Ceasurile actuale, dacă nu sunt de brand sau de la o casa foarte cunoscută, din păcate nu rezistă mai mult de 15 ani.

După apariția ceasurilor electronice, nu a mai existat niciun interes pentru ceasurile mecanice. Companiile de ceasuri au trebuit și ele să se adapteze situației. Mulți au început să facă ceasuri alimentate cu baterii. Ceasurile mecanice sunt realizate în cantități mici, și doar de branduri foarte mari. Și totuși, dacă acum putem cumpără oricând un ceas, de ce mai avem nevoie de un ceasornicar și un loc unde să reparăm ceasul precum o ceasornicarie Helvetia?

Ei bine, să spunem că ai cumpărat un ceas de la un brand renumit sau un ceas de colecție…poate prin neatenție ceasul s-a defectat ori a căzut și i s-a spart cadranul. Ce faci? Este greu să cumperi un alt ceas dacă acesta a costat o avere, iar dacă vorbim de un ceas de colecție, rar, lucrurile se complică și mai tare. Ai toate șansele să nu mai găsești acel ceas. În acest caz, un ceasornicar experimentat te poate salva. Va putea să repare ceasul sau să îi înlocuiască piesa deteriorată. O ceasornicărie de lux, de exemplu, poate să îți ofere service pentru anumite tipuri de ceasuri rare ceea ce te poate salva din multe situații neplăcute.

Bun, dar dacă ceasul nu se strică sau nu e deteriorat fizic, de ce ar trebui să mergem la ceasornicar? Răspunsul este simplu: pentru întreținere!

Un ceas de brand, unul de lux sau unul cu valoare sentimentală are nevoie constantă de atenție. Ce îți poate oferi o ceasornicărie care se ocupă de asemenea ceasuri? Îți poate oferi revizii atât pentru mecanismul ceasului cât și o revizie estetică. De asemenea, dacă ceasul este un cadou și, de exemplu, cureaua nu se potrivește, ceasornicarul va intra din nou în acțiune.

Te sfătuim să nu încerci să rezolvi singur problema precum curățarea sau ajustarea curelei pentru că, fără experiență, s-ar putea să greșești iremediabil. Trebuie să știi că în ultimii ani, ceasornicăriile de top practică curățarea cu ultrasunete. De ce este atât de bună și importantă curățarea cu ultrasunete?

Dispozitivele de curățare cu ultrasunete sunt un adevărat salvator în curățarea ceasurilor și a pieselor de ceas. Mașinile de curățat cu ultrasunete, sunt prevăzute cu cea mai recentă tehnologie și materiale de cea mai înaltă calitate. Acestea sunt realizate pentru a curăța praful și murdăria ceasului cu ajutorul vibrațiilor mici, dar rapide.

Aceste particule de murdărie și praf, slăbite de puterea ultrasonică, sunt îndepărtate cu ajutorul unei perii mici. Această metodă îmbunătățește foarte mult performanța ceasului, în mod surprinzător. Pasul final al acestui proces este clătirea părților fragile ale ceasului cu soluții.

Când întregul proces se termină, ceasul tău va căpăta un aspect elegant și strălucitor și va afișa un nou aspect. Curățarea cu ultrasunete este întotdeauna o metodă mai sigură și mai eficientă.

În concluzie, atât ceasurile de mână mecanice, cât și cele de cuarț necesită îngrijire adecvată și constantă. Doar așa te vor servi cât mai mult timp posibil. De exemplu, toată lumea știe că ceasurile trebuie setate în mod regulat. Acest lucru le va ajuta să împiedice oprirea bruscă în cel mai inoportun moment. Deoarece multe ceasuri mecanice nu au un indicator al rezervei de putere, ar trebui să îți faci un obicei din a merge frecvent la ceasornicar pentru acest lucru. În plus, curățarea, așa cum am văzut, este extrem de importantă pentru o funcționare optimă a ceasului. Indiferent de legătura dintre tine și ceasul tău, ar trebui să ai grijă să îi oferi, regulat, o revizie la o ceasornicărie de top.

În articolul
De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 7 mai 2024: Ce concurent a fost eliminat. Un om din echipa lui Orlando Zaharia a plecat acasă: „Mor de ciudă” / VIDEO
  • Ce concurent a fost eliminat
  • Un om din echipa lui Orlando Zaharia a plecat acasă
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Ce echipă a câștigat battle opt: „Sunt șocat”. Au fost momente tensionate și între concurenți la duel
  • Ce echipă a câștigat battle opt
  • Au fost momente tensionate și între concurenți la duel
Horoscop zilnic
Horoscop miercuri, 8 mai 2024: Capricornii încheie o etapă sau un proiect
  • Horoscopul zilei de miercuri, 8 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de miercuri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Paparazzi
Când ești Alex Pițurcă nu trebuie să respecți întotdeauna regulile de circulație! Ce a făcut fostul fotbalist în cartierul bogaților din Capitală / PAPARAZZI
  • Când ești Alex Pițurcă nu trebuie să respecți întotdeauna regulile de circulație!
  • Ce a făcut fostul fotbalist în cartierul bogaților din Capitală
Paparazzi
Alte femei ezită să se afișeze fără un strop de machiaj, dar nu este și cazul ei! Cât de bine arată Vica Blochina complet naturală. Obiceiul de care nu se abate niciodată / PAPARAZZI
  • Vica Blochina nu are vreo reținere în a afișa fără strop de machiaj
  • Cum a fost surprinsă blondina
Showbiz intern
Loredana Groza, secretul unei cariere de peste 40 de ani! Cum a reușit cântăreața să se mențină în showbiz-ul românesc: ”De fiecare dată când urc pe scenă...” / VIDEO
  • Loredana Groza, o carieră de 40 de ani
  • Care e secretul longevității în muzica românească
  • Ce sfaturi le dă tinerilor artiști
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Furtunile încep să facă ravagii în ţară: străzi din Sinaia, inundate. Până când ţine codul galben de vijelii şi grindină
recomandare pe as.ro
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
Romania TV
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Romania TV
Irinel Columbeanu, în culmea fericirii. Fostul afacerist a primit cea mai frumoasă veste chiar în ziua de Paște
recomandare pe antena3.ro
Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 8 mai 2024. Fecioarele atrag bunăstarea, Peștii se lasă ghidați de instinct
recomandare pe antena3.ro
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație. Ajută la slăbit, iar magazinele au fost luate cu asalt
recomandare pe playtech.ro
Top 3 zodii care o iau de la început după Paşte. Li se schimbă viaţa complet, apar noi oportunităţi
recomandare pe playtech.ro
Ce faci cu ouăle fierte rămase de la Paște. Top 4 reţete în care să le foloseşti
recomandare pe redactia.ro
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
recomandare pe redactia.ro
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae Ceaușescu
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Deși șomajul e în scădere, tinerii din România nu-și găsesc de muncă!
recomandare pe dailybusiness.ro
Muncitorii de „import”, soluția pentru criza cauzată de plecarea a 6 milioane de români din țară
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Chefi la cuțite, 6 mai 2024. Vlad Niculici (Mr. Cheesecake) a fost eliminat. Ce a urmat și ce reacție a avut Alexandru Sautner