Live acum
Prime time 19:30 În culisele celebrității
Homepage » Beauty & Lifestyle » De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență

De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență

De Razvan Paltin.
Publicat pe 30.05.2022 la 13:10 Actualizat pe 30.05.2022 la 13:10

Repararea ceasurilor a fost una dintre profesiile importante în vremurile în care ceasurile erau transmise din tată în fiu. Deși există ceasuri la prețuri foarte mici, a-ți duce ceasul la ceasornicărie este un lucru avantajos atunci când vorbim de un ceas de colecție, un ceas cu valoare sentimentală, un ceas vintage sau, pur și simplu, un ceas pe care îl iubim la nebunie.

Cândva era un privilegiu să ai un ceas de mână. Ceasurile folosite ani de zile au fost transmise din tată în fiu. Cu mult timp în urmă existau ceasuri de mână și ceasuri de buzunar, iar la acel moment spargerea sau deteriorarea ceasului era o mare problemă. În astfel de cazuri, alergai la atelierul de reparații de ceasuri, explicai problema ceasului și așteptai cu nerăbdare să afli dacă era posibil să-l repari. În anii ‘80 sau chiar ‘90, când puterea de cumpărare era scăzută pentru aproape toată lumea, ceasurile de mână digitale cu carcase din plastic erau foarte căutate, în special pentru copii, iar a avea primul ceas de mână este una dintre amintirile de neuitat ale vieții. Importanța unui ceasornicar era infinită, atunci când ceasul era atât de inaccesibil și important pentru noi. Meseria de ceasornicar nu este una simplă, ci complicată fiind nevoie nu numai de pasiune, ci și de foarte multă răbdare și de dorința de a învăța încontinuu.

Cu mult timp în urmă, existau ceasuri cu bobinaj, mecanice. Repararea ceasurilor era, de asemenea, o profesie respectată. Mai târziu au apărut ceasurile electronice, adică cele cu baterii. Cei care reparau doar ceasuri mecanice au învățat, de asemenea, cum să repare ceasurile alimentate cu baterii. Ceasurile de azi nu sunt ceasuri durabile dacă vorbim de ceasuri scumpe, cele de duzină însă nu țin prea mult. Ceasurile vechi au funcționat 50 de ani, 60 de ani. Dacă cădea și se spărgea cadranul, ceasornicarul punea unul nou. Dacă un ceas se strica, îl reparai și îl foloseai din nou și din nou. Ceasurile actuale, dacă nu sunt de brand sau de la o casa foarte cunoscută, din păcate nu rezistă mai mult de 15 ani.

După apariția ceasurilor electronice, nu a mai existat niciun interes pentru ceasurile mecanice. Companiile de ceasuri au trebuit și ele să se adapteze situației. Mulți au început să facă ceasuri alimentate cu baterii. Ceasurile mecanice sunt realizate în cantități mici, și doar de branduri foarte mari. Și totuși, dacă acum putem cumpără oricând un ceas, de ce mai avem nevoie de un ceasornicar și un loc unde să reparăm ceasul precum o ceasornicarie Helvetia?

Ei bine, să spunem că ai cumpărat un ceas de la un brand renumit sau un ceas de colecție…poate prin neatenție ceasul s-a defectat ori a căzut și i s-a spart cadranul. Ce faci? Este greu să cumperi un alt ceas dacă acesta a costat o avere, iar dacă vorbim de un ceas de colecție, rar, lucrurile se complică și mai tare. Ai toate șansele să nu mai găsești acel ceas. În acest caz, un ceasornicar experimentat te poate salva. Va putea să repare ceasul sau să îi înlocuiască piesa deteriorată. O ceasornicărie de lux, de exemplu, poate să îți ofere service pentru anumite tipuri de ceasuri rare ceea ce te poate salva din multe situații neplăcute.

Bun, dar dacă ceasul nu se strică sau nu e deteriorat fizic, de ce ar trebui să mergem la ceasornicar? Răspunsul este simplu: pentru întreținere!

Un ceas de brand, unul de lux sau unul cu valoare sentimentală are nevoie constantă de atenție. Ce îți poate oferi o ceasornicărie care se ocupă de asemenea ceasuri? Îți poate oferi revizii atât pentru mecanismul ceasului cât și o revizie estetică. De asemenea, dacă ceasul este un cadou și, de exemplu, cureaua nu se potrivește, ceasornicarul va intra din nou în acțiune.

Te sfătuim să nu încerci să rezolvi singur problema precum curățarea sau ajustarea curelei pentru că, fără experiență, s-ar putea să greșești iremediabil. Trebuie să știi că în ultimii ani, ceasornicăriile de top practică curățarea cu ultrasunete. De ce este atât de bună și importantă curățarea cu ultrasunete?

Dispozitivele de curățare cu ultrasunete sunt un adevărat salvator în curățarea ceasurilor și a pieselor de ceas. Mașinile de curățat cu ultrasunete, sunt prevăzute cu cea mai recentă tehnologie și materiale de cea mai înaltă calitate. Acestea sunt realizate pentru a curăța praful și murdăria ceasului cu ajutorul vibrațiilor mici, dar rapide.

Aceste particule de murdărie și praf, slăbite de puterea ultrasonică, sunt îndepărtate cu ajutorul unei perii mici. Această metodă îmbunătățește foarte mult performanța ceasului, în mod surprinzător. Pasul final al acestui proces este clătirea părților fragile ale ceasului cu soluții.

Când întregul proces se termină, ceasul tău va căpăta un aspect elegant și strălucitor și va afișa un nou aspect. Curățarea cu ultrasunete este întotdeauna o metodă mai sigură și mai eficientă.

În concluzie, atât ceasurile de mână mecanice, cât și cele de cuarț necesită îngrijire adecvată și constantă. Doar așa te vor servi cât mai mult timp posibil. De exemplu, toată lumea știe că ceasurile trebuie setate în mod regulat. Acest lucru le va ajuta să împiedice oprirea bruscă în cel mai inoportun moment. Deoarece multe ceasuri mecanice nu au un indicator al rezervei de putere, ar trebui să îți faci un obicei din a merge frecvent la ceasornicar pentru acest lucru. În plus, curățarea, așa cum am văzut, este extrem de importantă pentru o funcționare optimă a ceasului. Indiferent de legătura dintre tine și ceasul tău, ar trebui să ai grijă să îi oferi, regulat, o revizie la o ceasornicărie de top.

În articolul
De ce trebuie să apelezi la un ceasornicar cu experiență
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Mara Bănică, petrecere cu fast de ziua ei de naștere. Primele declarații de la marele eveniment
  • Petrecere fastuoasă de ziua de naștere a Marei Bănică
  • Vedeta are peste 170 de invitați
Horoscop zilnic
Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024: Fecioarele se vor strădui să valorifice o șansă ce nu apare prea des
  • Horoscopul zilei de sâmbătă, 23 noiembrie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de sâmbătă
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Emisiuni TV
Adriana Bahmuțeanu a cerut instanței să se mute în vila lui Silviu Prigoană. Când se va stabili unde vor locui cei doi băieți pe care vedeta îi are cu regretatul afacerist
  • Luni, 25 noiembrie, instanța va decide unde vor locui copiii Adrianei Bahmuțeanu
  • Vedeta a cerut instanței să se mute în vila lui Silviu Prigoană dacă băieții nu vor vrea să se mute
Showbiz intern
Fiul unui lăutar celebru, prima aniversare fără tatăl lui: „Anul ăsta e un an greu”. Și-a pierdut părintele în urmă cu opt luni, după lupta cu o boală gravă
  • Zi de naștere umbrită de tristețe pentru fiul unui lăutar
  • Tatăl lui a murit în opt cu luni, răpus de o boală gravă
Meteo
Anunț ANM de ultim moment! Meteorologii au emis cod roșu de viscol și cod portocaliu de ninsori. Care sunt zonele vizate 
  • Cod roșu de viscol și cod portocaliu de ninsori
  • Anunțul de ultimă oră făcut de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie
  • Care sunt zonele vizate 
Showbiz intern
Mesajul tranșant transmis de Babasha după ce imaginile indecente cu el au devenit virale. Ce a transmis artistul: "Să te pregătești de ce este mai rău" 
  • Babasha, mesaj tranșant transmis pe rețelele de socializare
  • Ce spune artistul după ce imaginile indecente cu el au devenit virale
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
recomandare pe as.ro
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Romania TV
Zodiac chinezesc 2025. Marian Golea, previziuni sumbre pentru noul an: „Războaie, epidemii, trădări, certuri”
Romania TV
Vestea MOMENTULUI în showbiz. Culiță Sterp și Daniela Iliescu fac nuntă. Primele declarații. ''Ne-am hotărât de pe o zi pe alta''
recomandare pe antena3.ro
O profesoară a fost arestată după ce elevul ei i-a întins o capcană. Ce le-a mărturisit acesta polițiștilor
recomandare pe antena3.ro
Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de a muri
recomandare pe antena3.ro
Bunica Gherghina din Teleorman, vedetă pe TikTok, va juca în noul film „Nosferatu”, alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp
recomandare pe playtech.ro
Secretul pentru cele mai pufoase clătite de post. Ies mult mai gustoase dacă adaugi acest ingredient în aluat
recomandare pe playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
recomandare pe redactia.ro
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
recomandare pe redactia.ro
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
recomandare pe Ciao.ro
Încă o tragedie în familia lui Silviu Prigoană! A făcut AVC după ce omul de afaceri a murit
recomandare pe shtiu.ro
Concidența coincidențelor: Doi frați au murit la un an distanță, călcați de același taxi care transporta același pasager
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
recomandare pe bzi.ro
Dan Diaconescu aruncă bomba! „Silviu Prigoană a fost ucis?!“
recomandare pe bzi.ro
Cum arată casa lui Valerie Lungu: Fanii au rămas uimiți când au văzut imaginile postate de influenceriță – GALERIE FOTO
recomandare pe dailybusiness.ro
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
recomandare pe dailybusiness.ro
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 25 noiembrie-1 decembrie 2024. Racii au parte de surprize. Leii se distrează. Scorpionii câștigă mai mulți bani
recomandare pe a1.ro
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat prezentatoarea Observator pe o geantă