Live acum XNS
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » Drumul până la birou, mai rapid și mai plăcut cu o bicicletă electrică

Drumul până la birou, mai rapid și mai plăcut cu o bicicletă electrică

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 22.02.2022 la 15:59 Actualizat pe 22.02.2022 la 16:01

Daca te-ai saturat de aglomeratia de dimineata din mijlocele de transport in comun si de timpul pierdut in trafic, poate e momentul sa-ti indrepti atentia catre mijloacele de transport alternative.

Arhivă

Fara indoiala, viata la oras devine din ce in ce mai agitata, iar fluxul urias de oameni si masini creste nivelul de poluare. Acestea aduc cu sine o serie de probleme care ne afecteaza sanatatea, dar si mediul inconjurator.

Reprezentand o alternativa viabila pentru deplasarea urbana, bicicletele electrice au inceput sa fie din ce in ce mai prezente in viata orasului. Si nu-i de mirare. Au numeroase avantaje, atat pentru mediu, cat si pentru sanatate.

Daca si pentru tine conditia fizica este o prioritate si nu mai vrei sa pierzi timp in trafic, ce-ar fi sa investesti intr-o bicicleta electrica? Daca nu iti permiti momentan sa cumperi una, trebuie sa stii ca iti poti finanta achizitia aplicand pentru credite online nebancare. O bicicleta electrica e una dintre acele investitii care se dovedeste a merita toti banii.

Dar mai intai, haide sa vedem cum functioneaza o bicicleta electrica si care sunt avantajele si dezavantajele ei!

Cum functioneaza bicicletele electrice?

Fata de cele clasice, bicicletele electrice sunt dotate cu 2 componente suplimentare: un motor electric si un acumulator Li-Ion. Acumulatorul alimenteaza motorul cu energie, care la randul sau este pornit in functie de preferintele utilizatorului. Astfel, ai 3 optiuni:

1. Mersul obisnuit – in care folosesti bicicleta electrica la fel ca pe una clasica, atunci cand nu doresti sa utilizezi motorul electric pe un anumit traseu.

2. Mersul asistat – in care un senzor comanda motorului sa te asiste in timpul pedalarii, efortul depus de tine fiind redus la minim.

3. Mersul electric din acceleratie – in care trebuie doar sa te urci pe bicicleta si sa rotesti manerul de acceleratie, iar bicicleta va porni cu o viteza variabila in functie de pozitia in care este tinuta acceleratia.

Avantajele si dezavantajele bicicletelor electrice

Mersul pe bicicleta este una dintre cele mai practicate activitati de oameni de diferite varste, datorita beneficiilor numeroase pe care le are pentru sanatate. El este recomandat si in procesul de recuperare a unor probleme medicale deoarece nu forteaza corpul mai mult decat este necesar si prezinta un risc redus de accidentare comparativ cu alte tipuri de exercitii fizice.

Atunci cand sunt folosite pentru mersul obisnuit, bicicletele electrice au aceleasi avantaje ca bicicletele clasice insa atunci cand sunt folosite pentru mersul asistat, ai avantajul ca poti parcurge distante mari fara sa obosesti. Astfel, vei putea ajunge la birou mai rapid, evitand ambuteiajele si fara sa pierzi energie.

De asemenea, bicicletele electrice nu presupun inmatriculare si nici impozite, iar costurile de reincarcare a acumulatorului sunt destul de mici. Suna bine, nu-i asa?

Pana acum am vorbit despre avantajele bicicletelor electrice insa pentru a reusi sa iei o decizie informata, trebuie sa mentionam si dezavantajele lor.

Poate cel mai notabil dezavantaj este greutatea mare a acestora. Motorul electric si acumulatorul cantaresc aproximativ 10 kg, pe langa greutatea bicicletei in sine. Acest lucru face ca bicicleta sa fie destul de greu de transportat si depozitat, mai ales daca locuiesti la bloc si trebuie sa o cari pe scari. Pentru a suplini totusi acest minus, in ultimii ani, au aparut si modele pliabile care fac mai simple transportul si depozitarea bicicletei.

Pe langa greutate, un alt dezavantaj il reprezinta costurile mari de achizitie care se situeaza intre 3000 – 5000 de lei, in functie de model si caracteristici. Cu toate acestea, punand in balanta avantajele si dezavantajele, este destul de evident ca o bicicleta electrica este o investitie care merita efortul.

Daca esti convins ca o bicicleta electrica este o solutie potrivita pentru tine, dar nu dispui de suma necesara momentan pentru a cumpara una, poti solicita un credit pentru nevoi personale. In acest fel vei putea amortiza rapid costurile achizitiei si te vei putea bucura de un mijloc de transport practic, eficient si prietenos cu mediul inconjurator.

În articolul
Drumul până la birou, mai rapid și mai plăcut cu o bicicletă electrică
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 7 mai 2024: Ce concurent a fost eliminat. Un om din echipa lui Orlando Zaharia a plecat acasă: „Mor de ciudă” / VIDEO
  • Ce concurent a fost eliminat
  • Un om din echipa lui Orlando Zaharia a plecat acasă
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Ce echipă a câștigat battle opt: „Sunt șocat”. Au fost momente tensionate și între concurenți la duel
  • Ce echipă a câștigat battle opt
  • Au fost momente tensionate și între concurenți la duel
Horoscop zilnic
Horoscop miercuri, 8 mai 2024: Capricornii încheie o etapă sau un proiect
  • Horoscopul zilei de miercuri, 8 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de miercuri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Paparazzi
Când ești Alex Pițurcă nu trebuie să respecți întotdeauna regulile de circulație! Ce a făcut fostul fotbalist în cartierul bogaților din Capitală / PAPARAZZI
  • Când ești Alex Pițurcă nu trebuie să respecți întotdeauna regulile de circulație!
  • Ce a făcut fostul fotbalist în cartierul bogaților din Capitală
Paparazzi
Alte femei ezită să se afișeze fără un strop de machiaj, dar nu este și cazul ei! Cât de bine arată Vica Blochina complet naturală. Obiceiul de care nu se abate niciodată / PAPARAZZI
  • Vica Blochina nu are vreo reținere în a afișa fără strop de machiaj
  • Cum a fost surprinsă blondina
Showbiz intern
Loredana Groza, secretul unei cariere de peste 40 de ani! Cum a reușit cântăreața să se mențină în showbiz-ul românesc: ”De fiecare dată când urc pe scenă...” / VIDEO
  • Loredana Groza, o carieră de 40 de ani
  • Care e secretul longevității în muzica românească
  • Ce sfaturi le dă tinerilor artiști
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Furtunile încep să facă ravagii în ţară: străzi din Sinaia, inundate. Până când ţine codul galben de vijelii şi grindină
recomandare pe as.ro
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
Romania TV
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Romania TV
Irinel Columbeanu, în culmea fericirii. Fostul afacerist a primit cea mai frumoasă veste chiar în ziua de Paște
recomandare pe antena3.ro
Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 8 mai 2024. Fecioarele atrag bunăstarea, Peștii se lasă ghidați de instinct
recomandare pe antena3.ro
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație. Ajută la slăbit, iar magazinele au fost luate cu asalt
recomandare pe playtech.ro
Top 3 zodii care o iau de la început după Paşte. Li se schimbă viaţa complet, apar noi oportunităţi
recomandare pe playtech.ro
Ce faci cu ouăle fierte rămase de la Paște. Top 4 reţete în care să le foloseşti
recomandare pe redactia.ro
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
recomandare pe redactia.ro
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae Ceaușescu
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Deși șomajul e în scădere, tinerii din România nu-și găsesc de muncă!
recomandare pe dailybusiness.ro
Muncitorii de „import”, soluția pentru criza cauzată de plecarea a 6 milioane de români din țară
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Chefi la cuțite, 6 mai 2024. Vlad Niculici (Mr. Cheesecake) a fost eliminat. Ce a urmat și ce reacție a avut Alexandru Sautner