Femeile care aleg dă devină mame îmbătrânesc cu 11 ani mai devreme. Care este motivul indicat de oamenii de știință
Un studiu realizat de un grup de oameni de știință a ajuns la o concluzie care ar putea să le întristeze pe multe femei din România. Conform acestuia, femeile care aleg să aibă copii, îmbătrânesc cu 11 ani mai devreme, decât femeile care nu vor să devină mame. Ce motiv au indicat oamenii de știință în acest sens.
- Femeile care au copii îmbătrânesc cu 11 ani mai devreme
- Concluzia a fost trasă de oamenii de știință după realizarea unui studiu
Oamenii de știință au dezvăluit o concluzie, care a rezultat dintr-un studiu realizat asupra femeilor, însă care ar putea să le supere pe cele mai multe dintre ele. Așadar, aceștia au descoperit că femeile care aleg să devină mame, îmbătrânesc cu 11 ani mai devreme decât cele din categoria opusă. Aceștia au ajuns la această descoperire după ce au analizat atent o parte din ADN-ul reprezentantelor sexului frumos.
Femeile care aleg să aibă copii îmbătrânesc cu 11 ani mai devreme
Oamenii de știință au publicat un studiu în jurnalul Human Reproduction, care a analizat atent femeile și o parte al ADN-ului acestora. După ce au avut în analiza lor 2000 de femei, cu și fără copii, aceștia au ajuns la o concluzie care ar putea să le supere pe mame. Astfel, specialiștii au descoperit faptul că apariția copiilor în viața femeilor, le pot aduce o îmbătrânire cu 11 ani mai devreme decât restul.
Aceasta concluzie neașteptată vine după ce au inspectat atent o componentă importantă din ADN, și anume telometrii. Acestea au rolul să protejeze ADN-ul de la degradare și sunt localizate la capătul fiecărui cromozom. Astfel, regenerarea celulei face ca o parte din telometru să se scurteze, de fiecare dată.
Telometrii femeilor cu copii sunt cu 4.2 mai scurți
În urma studiului a 2.000 de femei cu și fără copii, oamenii de știință au descoperit că telometrii femeilor cu copii sunt cu 4,2 mai scurti, decât cei ai femeilor care nu au devenit mame. Femeile care au fost inclusie în studiu au vârste cuprinse între 20 și 44 de ani și rezultatele sunt valabile indiferent de greutate sau vârstă.
Cu toate acestea, o cercetătoare recomandă ca aceste rezultate să fie interpretate cu atenție, deoarece există și studii care indică contrariul, în acest sens.