De ce ai nevoie de un sterilizator pupinel
Fiecare manichiuristă deservește un număr semnificativ de clienți pe zi. De aceea problema dezinfectării și sterilizării instrumentelor este deosebit de acută. Contactul dispozitivelor netratate cu pielea și posibila leziune a acesteia, este una dintre modalitățile de a infecta clientul. Astăzi, pe piață poți găsi un sterilizator pupinel pentru instrumente de manichiură. Pentru a evita infectarea, toate dispozitivele folosite de manichiuristă trebuie tratate în conformitate cu standardele sanitare stabilite. În primul rând, este necesar să le cureți de impuritățile vizibile. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de ajutorul tampoanelor speciale de curățate a resturilor de piele, uleiuri, geluri și alte materiale. Aceasta este urmată de sterilizare, în sterilizatorul pupinel.
- La ce de ajută sterilizatorul pupinel
- Nu trebuie să-ți lipsească
Sterilizator pupinel – Cea mai veche tehnică de sterilizare
Cu ajutorul aerului uscat poate fi definită ca cea mai veche tehnică de sterilizare. În plus, pe parcursul secolului trecut, era cea mai comună modalitate de a face față riscului de infecție. În prezent, medicina modernă folosește rar metoda aerului de sterilizare uscată. Pentru a avea efectul dorit al instrumentelor în acest proces, temperatura ajunge la 160-200 de grade C. Această căldură uscată nu este niciodată folosită pentru sterilizarea instrumentelor injectabile. Acest lucru se poate explica prin faptul că, din cauza conductibilității termice scăzute a temperaturii aerului, soluția nu are timp să atingă nivelul dorit. Calitatea procesului de sterilizare depinde în mare măsură de cât de uniform este distribuit aerul cald uscat în camera sterilizatorului. Un sterilizator pupinel este considerat unul dintre cele mai bune sterilizatoare de instrumente de manichiură, care permit obținerea efectului dorit.
Astăzi, curățenia și igiena sunt mai importante ca niciodată. Respectarea standardelor ridicate de igienă nu este doar de mare importanță în cabinetele medicale sau stomatologice, studiourile de piercing, tatuaj și cosmetică, ci trebuie și să îndeplinească cerințe speciale. Igiena și curățenia au, de asemenea, o contribuție semnificativă la satisfacția și sentimentul de securitate al pacienților și clienților. În afară de contactul strâns uman, facilitățile menționate mai sus au în comun faptul că, produsele sterile de unică folosință nu pot fi folosite întotdeauna. Prin urmare, se folosesc instrumente și dispozitive reutilizabile. În funcție de tipul de tratament, continuitatea pielii poate fi și întreruptă, ceea ce înseamnă că instrumentele nu vin doar în contact cu pielea, ci și cu sângele. Prin urmare, pregătirea corectă a acestor instrumente, evită infectarea, care are cea mai mare prioritate. Scopul este de a obține produse cât mai lipsite de germeni. Acest lucru necesită o sterilizare adecvată. Majoritatea sterilizatoarelor pupinel folosesc temperaturi foarte ridicate pentru a lupta împotriva germenilor.
Temperaturile în sterilizatoarele pupinel sunt de multe ori mai mari decât în autoclave. In plus, durata sterilizării este mult mai mare. Acest lucru se datorează diferitelor procese fizice utilizate pentru a ucide germenii. Spre deosebire de autoclave, un sterilizator pupinel folosește numai căldură uscată pentru sterilizare. Datorită capacității termice mai scăzute a climatului uscat, se folosesc temperaturi foarte ridicate de 180 de grade C până la 250 de grade C.