Infecția urinară la bărbați, simptomele și tratament
De la un simplu disconfort, la o adevărată problemă de sănătate. Infecția urinară poate fi o mare bătaie de cap și un lucru foarte neplăcut în viața oricărei persoane. Dacă auzim des de acest lucru care apare la femei, iată că ea poate fi și bărbați. Află care sunt simptomele și ce tratament trebuie să iei.
- Care sunt cauzele infecției urinare la bărbați
- Ce tratament trebuie să iei
Și bărbații pot face infecție urinară!
Infecția urinară e una dintre cele mai frecvente probleme în rândul femeilor, însă nici bărbații nu scapă de acest lucru și chiar și ei le pot avea. Infecțiile precum cistita, uretrita, prostatita sau pielonofrita au loc în momentul în care mai multe bacterii se acumulează în tractul urinar.
În cazul bărbaților infecția se dezvoltă la nivelul uretrei, tubul care face legătura între exterior și vârful penisului și vezica urinară, însă se poate dezvolta și în prostată, vezică sau chiar la rinichi.
Simptome de infecție urinară la bărbați
Dacă în rândul femilor această infecție e tot mai des întâlnită, afecțiunea e mult mai rară la bărbați și se pare că doar 3% dintre reprezentanții sexului masculin au această problemă în fiecare ani.
Această problemă poate să devină foarte serioasă dacă nu e tratată la timp și poate să ajungă la multe complicații, cum ar fi o operație chirurgicală.
Printre simptomele care anunță că ai putea să ai o infecție urinară pot fi următoarele: durerea în momentul urinării, nevoia frecventă de urinare, febră sau frisoane, urina închisă la culoare, greață sau vărsături, dar și prezentarea sângelui în urină sau cantitți mici de urină prezente.
Tratament pentru infecție urinară la bărbați
Infecția urinară se poate trata foarte rapid dacă situația nu e mai complicată decât ți-ai fi imaginat. În cazul bărbaților tratamentul pentru o astfel de problemă presupune medicamentele antibiotice, iar rezultatele de laborator în urma analizei urinei pacientului îl ajută pe medic să ofere cel mai bun antibiotic.
Infecțiile urinare pot dispărea între 5-7 zile de tratament, iar la finalul acestuia medicul va cere repetarea sumarului de urină pentru a verifica dacă în corpul pacientului mai există bacteria.
Cauzele acestei boli
Principala cauză a infectării urinare e baceteria Escherichia coli, cea care e prezentă tot timpul în organism. Această patrunde în tractul urinal prin uretră, iar de aici încep problemele.
La femei infecția urinară e mult mai des întâlnită deoarece uretra e mai scurtă, iar distanța ajunge pe o distanță mult mai scurtă la vezică.