Ingredientul care te ajută să salvezi pământul uscat al florilor. Cum trebuie folosit
Toate femeile își doresc ca florile lor să fie cât mai frumoase și pline de vitalitate. Dacă observi că ele au anumite probleme precum ar fi pământul uscat, poți apela la un ingredient simplu care te va ajuta în acest sens. Ba mai mult, poate fi folosit și în alte scopuri.
- Ingredientul care te ajută să salvezi pământul uscat al florilor
- Cum trebuie folosit
Există un ingredient secre se poate fi folosit în grădinărit pentru a ajuta la hidratarea și fertilizarea solului uscat. Este vorba de berea obișnuită care va ajuta plantele să aibă parte de numeroase vitamine și minerale.
Cum se folosește berea pentru plante
Berea conține zaharuri și substanțe nutritive care pot fi benefice pentru sol. Poți turna bere direct pe pământul uscat în jurul plantelor, având grijă să nu exagerezi, pentru a evita mucegaiul sau atragerea insectelor nedorite. O cantitate mică, diluată cu apă, ar trebui să fie suficientă.
Conține carbohidrați, care pot ajuta la creșterea bacteriilor benefice din sol. Aceste bacterii ajută la descompunerea materiei organice, eliberând astfel substanțe nutritive în sol. Poți face o soluție de bere și apă (aproximativ 1 parte bere la 10 părți apă) și să o folosești pentru a uda pământul uscat al florilor.
Adăugarea berii în compost poate accelera procesul de descompunere datorită zaharurilor și drojdiei pe care le conține. Acest lucru va îmbogăți compostul, făcându-l mai nutritiv pentru plantele tale atunci când îl adaugi în grădină.
Dacă pământul este foarte uscat, poți folosi berea diluată cu apă pentru a-l hidrata. Asigură-te că berea nu conține prea mult alcool, deoarece alcoolul în cantități mari poate dăuna plantelor.
Pași pentru utilizarea berii la udarea florilor
Amestecă 1 parte bere cu 10 părți apă. Acest amestec va fi suficient de diluat pentru a evita daunele, dar va păstra beneficiile nutritive. Folosește amestecul pentru a uda solul din jurul plantelor. Asigură-te că nu exagerezi cu cantitatea de lichid, pentru a preveni îmbibarea excesivă a solului.
Udă plantele cu acest amestec o dată la câteva săptămâni, în funcție de cât de uscat este solul și de nevoile specifice ale plantelor tale.
La ce mai poți folosi berea
Berea poate fi folosită în multe moduri surprinzătoare și eficiente în diverse domenii.
Curățarea mobilierului din lemn: Poți folosi berea plată (fără carbonatare) pentru a curăța și a lustrui mobilierul din lemn. Înmoaie o cârpă moale în bere și șterge mobilierul.
Eliminarea petelor de pe haine: Berea poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe haine, în special cele de cafea sau ceai. Aplică puțină bere pe pată, lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește și spală normal.
Tratament pentru păr: Berea poate face părul mai strălucitor și mai voluminos. Spală-ți părul cu șampon, clătește-l cu bere și lasă să acționeze câteva minute înainte de clătirea finală.
Înmuierea picioarelor: Înmoaie-ți picioarele într-un amestec de bere și apă caldă pentru a înmuia pielea și a te relaxa.
Frăgezirea cărnii: Marinarea cărnii în bere o poate face mai fragedă și mai gustoasă. Poți adăuga bere în marinată și să lași carnea la marinat câteva ore înainte de gătire.
Coacere: Berea poate fi folosită în rețetele de pâine sau prăjituri pentru a le face mai pufoase și mai aromate. Înlocuiește o parte din lichidul din rețetă cu bere.