La ce se folosește smirna. Puțini știu că are calități terapeutice excepționale
Smirna este, încă din cele mai vechi timpuri, un remediu natural folosit atât ca medicament pentru boli, sau chiar ca elixir de frumuseţe. Puțini sunt cei care știu că smirna nu se foloseste numai în ritualuri religioase, ci și ca tratament naturist, sub formă de infuzie, tinctură ori fumigații.
- Smirna este un remediu natural
- La ce se folosește
- Puțini știu că are calități terapeutice excepționale
Smirna este considerată medicamentul perfect pentru bolile secolului. Este un tip de rășină obținută din arbuști și arbori ai speciei Commiphora myrrha, din familia Burseraceae, cu ramuri ceruite și cu spini mari, care cresc în zonele deșertice ale Peninsulei Arabice și pe coasta de est a Africii.
La ce se folosește smirna
În Bibile, smirna este menționată foarte des și reprezintă unul dintre ingredientele de bază din ritualurile bisericești. Alături de aur și tămâie, smirna, care se prezintă în bobițe de culoare galben închis, ca și tămâia, a fost unul dintre darurile aduse Pruncului Iisus la naștere de către cei Trei Magi de la Răsărit.
Încă din cele mai vechi timpuri, proprietățile smirnei au fost descoperite datorită parfumului ei puternic.
În trecut, smirna era folosită pentru fumigații în temple, dar și pentru alinarea unor dureri sau vindecarea unor boli de plămâni, pentru calmarea frisoanelor, a iritațiilor și a durerilor de cap. În prezent, există studii despre capacitatea uimitoare a smirnei de a combate celulele canceroase.
Smirna are numeroase efecte terapeutice:
-Antiinflamator
-Antibacterian
-Expectorant
-Antifungic
-Emolient
-Calmant
-Tonic
-Revitalizant.
Are, de asemenea, și multe beneficii pentru sănătate:
-Stimulează digestia și producția de acid gastric
Tratează diareea și durerile abominale
Combate lipsa apetitului
Tratează hemoroizii
Ajută și vindecarea bolilor cu transmitere sexuală
Ameliorează durerile artritei
Ameliorează durerile de gât, bronșita și simptomele neplăcute ale gripei
Cum să folosești smirna ca tratament
- Tinctură - Într-un borcan închis ermetic, timp de 7 zile, se lasă 10 grame de smirnă să se dizolve în 100 de ml de alcool alimentar de 90 de grade. Preparatul se poate utiliza apoi, administrându-se intern o linguriţă diluată în jumătate de pahar de apă, de 2-3 ori pe zi.
- Infuzia - se pun 1-2 bobiţe de smirnă într-un pahar de apă clocotită şi se lasă jumătate de oră. Se vor administra 1-3 linguriţe din această infuzie, de 2-3 ori pe zi.
- Fumigaţia - pe o tablă încinsă se pune o bobiţă de smirnă, care va începe să fumege, răspândind în încăpere un miros specific.