Obiceiul care te ajută la scăderea colesterolului. Cum să-ți îmbunătățești starea de sănătate
Publicat pe 09.07.2025 la 19:39 Actualizat pe 10.07.2025 la 01:10
Dacă te confrunți cu colesterolul „rău” așa cum este numit, poți apela la un singur truc car te ajută să ameliorezi situația ta. Îți vei îmbunătăți starea de bine dacă vei consuma un singur aliment în timpul gustării.
- Obiceiul care te ajută la scăderea colesterolului
- Cum să-ți îmbunătățești starea de sănătate
Există un obicei simplu, la îndemâna oricui, care poate avea un impact semnificativ asupra sănătății inimii. Un nou studiu evidențiază faptul că această gustare naturală nu doar că reduce nivelul colesterolului „rău” (LDL), ci contribuie și la îmbunătățirea sănătății intestinale și a aportului de vitamina E.
Obiceiul pe care să-l ai pentru reducerea colesterolului
Dacă te confrunți cu un colesterol ridicat, alege să consumi un aliment care este la îndemâna tuturor. Este ideal pentru o gustare și îmbunătățește starea de sănătate.
Consumul zilnic a 50 de grame de migdale poate contribui la reducerea colesterolului, arată un nou studiu citat de BBC Science Focus. În cadrul cercetării, 77 de persoane cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, diagnosticate cu sindrom metabolic, o afecțiune asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și diabet de tip 2, au participat la un experiment clinic desfășurat pe o perioadă de 12 săptămâni.
Participanții au fost împărțiți în două grupuri: unii au consumat migdale ca gustare zilnică, în timp ce alții au mâncat biscuiți, ambele opțiuni având aproximativ 320 de calorii.
Emily Ho, coautoare a studiului și director al Institutului Linus Pauling din cadrul Universității de Stat din Oregon, a explicat că în rândul celor care au mâncat migdale s-au observat schimbări semnificative. Cercetătorii au remarcat beneficii la nivelul sistemului digestiv.
„Nivelul colesterolului LDL, cunoscut drept colesterol ‘rău’, a scăzut în cazul celor care au consumat migdale. Nu am observat aceleași beneficii în grupul de control care a consumat biscuiți ca gustare”, a declarat. Emily Ho.
Migdalele nu au dus la creșterea în greutate
Un alt aspect pozitiv este că migdalele nu au dus la acumularea de kilograme în plus, ci dimpotrivă. Alimentul reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți: fibre, magneziu, vitamina E și polifenoli cu efecte antioxidante și antiinflamatorii. Vitamina E este un element esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos, muscular și a organelor interne.
„Gustările cu migdale nu au dus la creșterea în greutate, am văzut de fapt o scădere modestă a circumferinței taliei, și au îmbunătățit nivelul de vitamina E la oameni, un nutrient care este adesea insuficient în rândul populației”, a mai menționat ea.