Odorizantele de cameră, pericol pentru sănătate? La ce riscuri te expui dacă le folosești
Odorizantele de cameră sunt folosite în mod frecvent pentru a schimba mirosul dintr-o cameră. Cu toate că multe persoane aleg să le folosească, ele îți pot crea numeroase probleme din cauza substanțelor pe care le conțin.
- Odorizantele de cameră reprezintă un pericol pentru sănătate?
- La ce riscuri te expui dacă le folosești
Odorizantele sunt folosite de multe persoane pentru împrospătarea aerului dintr-o locuință. Ele nu ocupă mult spațiu și reușesc să schimbe mirosul din cameră. Totuși, pot reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră din cauza substanțelor chimice pe care le conțin.
Odorizantele de cameră sunt un pericol pentru sănătate
Poluarea aerului dintr-o locuință ajunge să afecteze sănătatea mai mult decât cea exterioară, fiindcă cei mai mulți oameni petrec majoritatea timpului într-un spațiu închis, indiferent că vorbim de locuință sau de birou. Mai mulți poluanți ajung să fie prezenți în aer și pot dăuna sănătății.
Cei mai mulți dintre noi folosim diferite substanțe care să ofere un miros proaspăt. Indiferent că vorbim despre odorizante de cameră, parfumuri sau bețișoarele parfumate, ele ajung să fie încărcate cu mai multe tipuri de poluanți.
Unii dintre aceștia ajung să reprezinte o problemă pentru sănătate. Anumite cosmetice, parfumuri sau odorizante de cameră conțin peste 3000 de substanțe chimice și pot declanșa probleme respiratorii și astm.
La ce boli ne expunem dacă folosim odorizante de cameră
Substanțele chimice care se regăsesc în parfumuri sau alte produse pe care le folosim ajung să aibă efecte negative asupra corpului nostru. Dacă ne expunem o perioadă mai lungă de timp, ele ajung să ne creeze probleme de sănătate, fără ca noi să ne dăm seama de aceste schimbări. Printre afecțiunile care pot să apară se numără alergiile, migrenele, astmul și durerile de cap.
O parte dintre ingredientele prezente în parfumuri fac parte din lista anunțată de Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ca fiind cancerigene probabile sau cunoscute. Totodată, parfumurile conțin și substanța denumită formaldehidă care este o altă cauză a cancerului.