(P) Cum alegem cele mai bune căști bluetooth?
Cine nu visează la o viață fără cabluri, fără fire, fără legături? În ultimii ani, vânzările de căști Bluetooth fără fir au explodat pe piață, o soluție foarte practică pentru a asculta muzică în timp ce faci sport, mergi la serviciu... Îți oferim cele mai bune sfaturi și criterii pentru a alege și cumpăra o cască Bluetooth de calitate, plăcută și, bineînțeles, ieftină.
- Cum alegem cele mai bune căști bluetooth?
- Cel mai bun sfat înainte de a cumpăra o cască Bluetooth
- Există o mulțime de căști pliabile care pot fi luate și depozitate oriunde
De ce să alegi o cască Bluetooth?
Unele persoane îți vor spune că, deși diferențele dintre căștile cu fir și cele fără fir s-au estompat de-a lungul anilor, calitatea sunetului unei căști bluetooth va fi întotdeauna inferioară celei unei căști cu fir. Fiecare trebuie să se hotărască singur asupra acestui subiect... Cu toate acestea, dacă achiziționezi o cască Bluetooth de calitate, vei observa cu greu diferența.
Căștile Bluetooth fără fir sunt o opțiune populară în ultimii ani iar această popularitate se explică prin confortul și versatilitatea oferite, fiind potrivite atât pentru jogging, cât și pentru naveta. Există o mulțime de căști pliabile care pot fi luate și depozitate oriunde.
Cel mai bun sfat înainte de a cumpăra o cască Bluetooth este cu siguranță să o încerci. Funcționează în mod evident, dar fiecare cască sună diferit, așa că, dacă o pui pe cap și asculți melodiile preferate, vei ști dacă casca este potrivită pentru tine. Acestea fiind spuse, există și alte câteva sfaturi și criterii pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face pasul cel mare, pentru a te asigura că alegi cele mai bune căști wireless.
La ce trebuie să fii atent atunci când alegi o cască bluetooth?
Designul. Există căști wireless pentru toate gusturile, cu materiale și finisaje diferite. Poți alege între căștile in-ear sau căștile mari, care au colonizat piața în ultimii ani. Nu este nevoie să transporți o baterie uriașă în rucsac pentru a le face să funcționeze! Fii conștient de faptul că materialele folosite vor face diferența în ceea ce privește prețul, dar și în ceea ce privește durata de viață a fiecărei căști.
Greutatea. Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi căștile fără fir este greutatea. Dacă folosești o cască pentru a asculta muzică pe stradă timp de mai multe ore, fii atent și evită căștile Bluetooth care cântăresc mai mult de 400 de grame.
Reducerea zgomotului de fond. Una dintre cele mai recomandate opțiuni, dar care nu este potrivită pentru toată lumea, este să optezi pentru un set de căști Bluetooth cu reducere a zgomotului. Cu toate acestea, dacă ai de gând să o utilizezi în timp ce conduci, mergi cu bicicleta sau faci jogging, evită această opțiune, deoarece poate fi periculoasă pentru tine și pentru cei din jur.
Există mai multe modalități de a evita sau de a minimiza zgomotul ambiental. Tehnologia pasivă, descrisă de unii producători ca fiind o izolație fonică, atenuează doar zgomotul extern. Dacă ai nevoie de căști care să te izoleze cu adevărat de ceea ce se întâmplă în jurul tău, caută căști cu reducere activă a zgomotului (ANC), care creează o undă sonoră artificială care distruge interferențele și captează zgomotul ambiental pentru a produce un semnal de fază opusă, distrugând zgomotul.
Bateria. Deși au progresat mult în ultimul deceniu, unul dintre dezavantajele majore ale căștilor Bluetooth este durata de viață a bateriei. Totul depinde de cât de mult le folosești, dar o cască wireless cu o autonomie mai mică de cinci ore te poate enerva rapid.
Căștile mai mari au, de obicei, o durată de viață a bateriei mai lungă, dar ar trebui să te gândești de două ori înainte de a le scoate pe stradă sau pentru a face sport.