(P) Cum să alegi un telefon rezistent, dacă lucrezi în construcții
Când lucrezi în construcții, este o provocare să păstrezi un telefon în stare bună mai mult timp. Totuși, pe piață există și dispozitive foarte rezistente, de care poți să te bucuri un timp îndelungat, concepute special pentru persoane foarte active sau care desfășoară activități intense.
- Cum trebuie să fie carcasa
- Ce specificații trebuie să aibă un telefon rezistent
Îți vom spune în continuare la ce caracteristici este necesar să acorzi atenție la un telefon atunci când lucrezi pe șantier și cum să identifici un aparat rezistent pe care să-l iei la lucru fără emoții. De asemenea, acest blog îți poate fi foarte util în această direcție.
Cum trebuie să fie carcasa
Primul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când vrei să-ți cumperi un telefon pentru condiții extreme este carcasa. Da, cu toții ne dorim telefoane cât mai subțiri și mai ușoare, însă acestea vor rezista cu greu la condițiile de șantier. Prin urmare, exclude din prima de pe lista ta telefoanele cu carcasa subțire, din plastic. În cel mai fericit caz se vor zgâria foarte repede, iar la un șoc mai puternic, cum ar fi o cădere de la etaj, vor ceda.
La un telefon rezistent, carcasa este mai groasă, eventual prinsă cu șuruburi evidente, din materiale rezistente la șoc, cum ar fi TPU cauciucat, aderente. La astfel de telefoane, și ecranele sunt realizate din sticlă rezistentă la zgârieturi.
Ce specificații trebuie să aibă un telefon rezistent
Un telefon care ajunge pe șantier trebuie să reziste, în primul rând, la șocuri, dar și la praf și expunerea la apă sau temperaturi ridicate. Sunt caracteristici esențiale pe care le poți identifica verificând specificațiile dispozitivului.
Nivelul de rezistență al telefoanelor la apă şi praf este indicat de standardul IP (Ingress Protection). După iniţialele IP urmează două cifre, care cu cât au valori mai mari, cu atât certifică o protecţie mai bună. Prima valoare indică rezistenţa la praf, iar cea de-a doua, la apă. În momentul de față, maximumul pe scara rezistenței la praf este nivelul 6, iar pentru apă, 9. În acest caz, specificația va fi IP69. Dar există și telefoane rezistente doar la apă. În aceste situații, specificația va fi, spre exemplu, IPX4 - pentru un telefon care face față unei expuneri mai limitate la apă.
Telefoanele rezistente la șocuri puternice au certificare militară, pe care o vei regăsi în codul MIL-STD-810G. În cazul în care telefonul are specificația MIL-STD-810G - 516.6, el este rezistent la lovituri, dar dacă are MIL-STD-810G - 519.6, va rezista chiar și la un foc de armă. MIL SPEC 810H este, de asemenea, o certificare militară. Telefoanele cu această specificație au fost testate pentru mai multe elemente pe care le vei regăsi în acest blog.
În concluzie, înainte de a-ți cumpăra un telefon care să reziste mult timp este necesar să te documentezi un pic sau să întrebi vânzătorul despre standardele de rezistență la praf, apă, temperaturi înalte și șocuri.