Live acum XNS
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » (P) Evoluția seriei Samsung Galaxy S: de la primul model la cele mai recente lansări 

(P) Evoluția seriei Samsung Galaxy S: de la primul model la cele mai recente lansări 

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.03.2024 la 10:24 Actualizat pe 28.03.2024 la 10:24

Samsung Galaxy S a fost una dintre cele mai populare și de succes serii de smartphone-uri din lume. Povestea seriei Galaxy S a început în anul 2010, iar până în prezent a revoluționat experiențele mobile ale utilizatorilor și le-a adus noi modalități de comunica și a rămâne conectați la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.  

Evoluția seriei Samsung Galaxy S

samsung

Evoluția seriei Samsung Galaxy S: de la primul model la cele mai recente lansări

Debutul seriei Samsung Galaxy S a reprezentat începutul unui noi ere pentru companie. De la îmbunătățirea calității ecranului, la adăugarea de noi funcții, precum scanarea amprentelor sau recunoașterea facială, Samsung a știut întotdeauna să surprindă plăcut publicul.

2010 - 2011

În 2010 Samsung a introdus pe piață 3 "S"-uri, ușor de integrat în viața și nevoile de zi cu zi ale utilizatorilor. Cu panou de afișare Super AMOLED și un Design „super” subțire de 9,9 mm, dispozitivul s-a aflat în topul preferințelor tuturor.
La un an distanță, modelul Galaxy S2 a venit cu afișaj Super AMOLED Plus îmbunătățit, precum și cu cel mai puternic procesor de smartphone de pe piață, Exynos 4 Dual (4210). Ecranul era de 4,27 inchi și dispozitivul era mai subțire decât predecesorul său, măsurând doar 8,49 mm grosime. Camera smartphone-ului a introdus și o funcție de lanternă.

2012 - 2014

În 2012 au apărut noile modele Samsung Galaxy S3, fără muchii ascuțite, cu ecran de 4,8 inchi, cu baterie performantă și o multitudine de funcții noi. Printre acestea, Smart Stay ce a permis utilizarea camerei frontale fără oprirea ecranului, dacă privirea era îndreptată spre dispozitiv sau Live Video List, pentru vizualizarea în miniatură a clipurilor video în playerul video.
Galaxy S4 a fost și mai subțire și ușor comparativ cu versiunea anterioară, dar cu un ecran mai mare. A fost primul model fabricat din Gorilla Glass 3 rezistent la zgârieturi. Printre inovații reamintim Smart Scroll, care a permis navigarea prin conținut cu înclinarea ușoară a dispozitivului și Smart Pause, întreruperea redării video când ochii erau îndreptați în altă direcție.

Galaxy S5 a fost primul cu o cameră ISOCELL și un senzor de ritm cardiac ce putea fi conectat cu alte dispozitive, pentru a monitoriza nivelul de mișcare al utilizatorilor. Acest model a fost primul care a oferit rezistență la apă și praf IP67.

2015 - 2016

Galaxy S6 a promovat un efect tridimensional unic și o experiență de vizionare mai captivantă. Confecționat din metal și sticlă, dispozitivul a fost primul din serie cu încărcarea wireless și serviciul Samsung Pay.
Ambele variante Galaxy S7 au oferit, în plus, rezistență la apă și praf IP68. Amândouă au inclus un Nano SIM hibrid și un slot pentru card microSD de până la 200 GB.

2017 - 2018

Galaxy S8 a fost primul telefon cu ecranul Infinity de la margine la margine, fără ramă, dar și cu asistent virtual Samsung, Bixby. Acesta a încorporat tehnologia de recunoaștere facială, cu autentificare biometrică bazată pe amprentă, iris și recunoaștere facială.
Galaxy S9 cu AR Emoji a camerei a permis crearea propriilor avatare de realitate augmentată, pentru a face selfie-uri, în timp ce funcția Super Slow-mo a oferit posibilitatea urmăririi mișcării obiectelor pentru a înregistra videoclipuri super slow-motion. SmartThings a însemnat transformarea telefonului într-o telecomandă, pentru gestionarea dispozitivelor conectate și Samsung DeX.

2019 - 2020

Cele 4 modele din seria Galaxy S10 au display Infinity-O și tehnologia Dynamic AMOLED, dar și cu o varietate de funcții inteligente, inclusiv Wireless PowerShare, care se referă la utilizarea telefonului ca suport de încărcare wireless.
Seria S20 a încorporat 5G în fiecare model, ceea ce a făcut ca noile telefoane să ofere fotografii și videoclipuri clare, alături de experiențe de vizionare și de joc extraordinare. Galaxy S20 Ultra are cameră profesională de 108 megapixeli. Samsung a introdus, tot acum, un procesor securizat care a funcționat împreună cu platforma sa de securitate mobilă, Knox, pentru protejarea datelor.

2021 - 2022

Galaxy S21 Ultra este primul din serie cu suport pentru semnătura S Pen, dar și primul smartphone Samsung care dispune de două teleobiective care oferă zoom optic de 10x și zoom spațial de până la 100x. Tehnologia avansată AI a modelului permite realizarea unor fotografii și video de mai bună calitate, dar și selfie-uri mai clare. Noua funcție Director’s View îi ajută pe utilizatori să aleagă obiectivul perfect pentru înregistrare video 8K, care poate dura mai mult de o oră. O altă funcție deosebită este cea care oferă posibilitatea accesării site-urile web pe orice dispozitiv, după conectarea la contul Samsung.
Galaxy S22 a combinat puterea seriei Note și camera profesională și performantă a seriei S pentru un nou smartphone cu cameră, performanță și conectivitate îmbunătățite. Cu S Pen încorporat, Nightography, înregistrare video și o durată de peste o zi a bateriei, Galaxy S22 Ultra este cel mai puternic dispozitiv Ultra pe care Samsung l-a creat vreodată.

2023-2024

Seria Galaxy S23 întruchipează experiența eco-conștientă și premium cu valorile Samsung legate de circularitatea resurselor, pentru un viitor mai bun pentru toți. Noile modele aduc funcții îmbunătățite, dar și unele noi, oferind, în același timp experiențe unice.

2024
Seria Galaxy S24 este cea mai recent lansată și dă startul unei noi ere pentru telefoanele AI. Prin intermediul funcțiilor inovatoare precum Live Translate sau Interpreter, fiecare experiență a utilizatorului este semnificativ îmbunătățită și amplificată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Cu fiecare nou model de telefon din seria Galaxy S, compania continuă să redefinească ceea ce este posibil numai în universul Galaxy.
Impactul seriei Samsung Galaxy S pe piața globală de smartphone-uri este incontestabil. Viitorul seriei pare plin de posibilități. Cu accent pe îmbunătățirea tehnologiei de încărcare, dezvoltarea tehnologiei 5G, îmbunătățirea camerei și securitatea datelor, Samsung are toate premisele pentru a continua să domine piața smartphone-urilor.






În articolul
(P) Evoluția seriei Samsung Galaxy S: de la primul model la cele mai recente lansări 
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Decizie radicală la finalul ediției! Doi concurenți au fost eliminați: „Sunt împăcat”
  • Decizie radicală la finalul ediției!
  • Doi concurenți au fost eliminați
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Ce echipă a câștigat battle-ul nouă. Cine a intrat la proba individuală: „Cea mai mare mândrie” / VIDEO
  • Ce echipă a câștigat battle-ul nouă
  • Cine a intrat la proba individuală
Horoscop zilnic
Horoscop joi, 9 mai 2024: Racii vor avea noi provocări
  • Horoscopul zilei de joi, 9 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de joi
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Showbiz intern
Sânziana Negru și-a cumpărat mașină nouă. Cum arată bolidul de lux al câștigătoarei de la America Express: „A fost dragoste la prima vedere” / FOTO
  • Sânziana Negru și-a cumpărat mașină nouă
  • Cum arată bolidul de lux al câștigătoarei de la America Express
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Ce provocare a oferit Irina Fodor concurenților. Richard Abou Zaki și Orlando Zaharia și-au folosit amuletele
  • Ce provocare a oferit Irina Fodor concurenților
  • Richard Abou Zaki și Orlando Zaharia și-au folosit amuletele
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Cum și-a sărbătorit Adriana Bahmuțeanu ziua de naștere. A împlinit 50 de ani și a plecat în Spania: „Mă simt mult mai bine decât la 25 de ani”
  • Cum și-a sărbătorit Adriana Bahmuțeanu ziua de naștere
  • A împlinit 50 de ani și a plecat în Spania
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Florin Piersic, în stare gravă. Medicii i-au scos stimulatorul cardiac şi proteza de la genunchi: actorul avea septicemie
recomandare pe as.ro
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Romania TV
Cutremur în lumea interlopă. Beinur ar putea prelua şi clanul Corduneanu. Cum va reacţiona Adrian Beleaua?
Romania TV
Irinel Columbeanu, în culmea fericirii. Fostul afacerist a primit cea mai frumoasă veste chiar în ziua de Paște
recomandare pe antena3.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 9 mai 2024. Peştii primesc mesaje de la Univers, previziuni neașteptate pentru Scorpion
recomandare pe antena3.ro
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
recomandare pe playtech.ro
Veste ȘOC despre Ion Iliescu! Cumplit ce s-a AFLAT chiar acum, românii sunt oripilați
recomandare pe playtech.ro
Ireal! Vladimir Putin, filmat pe ASCUNS! Nimeni nu l-a văzut AȘA, detaliul care schimbă TOT
recomandare pe redactia.ro
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
recomandare pe redactia.ro
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Ieftinire majoră a gazelor în aprilie! Cât au plătit românii luna trecută?
recomandare pe dailybusiness.ro
Inedit! În acest loc poți duce sticle la reciclare și primești DUBLU bani față de alte marketuri
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Chefi la cuțite, 6 mai 2024. Vlad Niculici (Mr. Cheesecake) a fost eliminat. Ce a urmat și ce reacție a avut Alexandru Sautner