Păcatele părinților cad asupra copiilor? Ce spune Biserica despre păcatele moștenite
Încă din cele mai vechi timpuri, s-a spus că păcatele părinților cad asupra copiilor. Fie că este vorba de boli sau de alte situații limită, moștenitorii ar fi cei care ar avea să se confrunte cu anumite probleme, asta că ar fi pedepsiți pentru greșelile părinților.
- Păcatele părinților cad asupra copiilor?
- Ce spune Biserica despre păcatele moștenite
Moștenirea păcatelor este o problemă care își are rădăcina în Sfânta Scriptură, asta pentru că oamenii au fost pedepsiți pentru greșelile părinților. Biserica spune că acest lucru este mai degrabă un mit, dar, într-adevăr, în Biblie este scris faptul că păcatele părinților pot fi moștenite de copii.
Păcatele părinților cad asupra copiilor? Ce spun preoții
În Vechiul Testament, se spune că, în general, copiii plătesc pentru păcatele părinților și că este aproape imposibil ca un tânăr să nu aibă de suferit de pe urma acestui lucru. La fel se mai spune că Dumnezeu îi pedepsește pe copii pentru păcatele părinților, pentru că nimic nu este mai dureros pentru o mamă sau un tată să își vadă propriul copil în impas.
Preoții spun că acest lucru este un mit, pentru că un copil scapă de toate păcatele atunci când este botezat. Cu toate acestea, preoții subliniază că pot exista anumite traume sau probleme care sunt duse mai departe, din generație în generație.
De ce Dumnezeu pedepsește copiii pentru păcatele părinților
La fel de populară a fost și concepția potrivit căreia Dumnezeu îi pedepdește pe copii pentru păcatele părinților, lucru explicat în Sfânta Scriptură. Doar că, potrivit spuselor preoților, Dumnezeu vrea să contribuie la îndreptarea părinților, nu la a le produce suferință.
Cărțile sfinte spun că acțiunea în sine este îndreptată împotriva celor care au săvârșit păcatul, nu împotriva urmașilor. Populară a fost în scrierile bisericești și ideea potrivit căreia părinții au de plătit pentru păcatele copiilor.
Păcatele părinților și bolilele copiilor
Preoții spun că este mai degrabă vorba de transmiterea unor energii, a unor probleme, dar la fel de bine pot fi moștenite și valori pozitive.
Orice copil preia atât de la familia extinsă anumite elemente, dar și de la părinți lucruri. Fie că este vorba despre felul în care percep viața sau de o anumită boală, copiii moștenesc aceste lucruri indiferent de situație.
Păcatele care se transmit din generație în generație
Se mai spune că există anumite păcate care se transmit din generație în generație și abia la al treilea neam se rupe această legătură. Mai exact, este vorba despre vicii, atât despre fumat ori alcool în exces ori tendința spre desfrânare.
Tot în Sfânta Scriptură mai este menționat faptul că generațiilor următoare le este atribuit rolul de a scăpa de aceste păcate, mai ales dacă oamenii sunt cu frică de Dumnezeu.