Planta care poate produce căldură. Cum poți încălzi locuința cu ele?
Odată cu valul de scumpiri, oamenii au căutat noi metode pentru a-și putea încălzi locuința. Mai nou, se pare că și plantele pot aduce astfel de beneficii în propria casă. Specialiștii au identificat anumiți compuși care contribuie la creșterea temperaturilor, dar și la menținerea căldurii.
- Cum poți să încălzești locuința cu ajutorul unei plante
- Ce alte plante sunt la mare căutare în acest sezon
De curând, în mediul online a devenit virală o metodă cel puțin inedită pentru a-ți încălzi locuința. În contextul valului de scumpiri care i-au afectat pe români, oamenii s-au arătat cel puțin interesați de câteva plante care aduc astfel de beneficii.
Planta pe care și tu trebuie să o ai în locuință, în această iarnă
O plantă extrem de căutată în această perioadă este Araceae. Această plantă crește în mediile calde, lucru care determină ca, în locuință, să asigure o temperatură optimă.
Pe lângă acest detaliu, trebuie menționat și faptul că nu este o plantă pretențioasă, ci din contră. Are nevoie doar de multă apă și de obicei, este ținută în locurile cu umbră.
Alte plante care produc căldură
La fel se spune și despre limba soacrei. Specialiștii susțin că această plantă contribuie la menținerea temperaturii în locuință. Spre deosebire de Araceae, limba soacrei nu are nevoie de așa de multă apă, în schimb, este necesar să fie ținută într-un mediu în care lumina pătrunde.
Și arborele de cauciuc este eficient în astfel de situații. Despre această plantă s-a descoperit faptul că ajută la creșterea temperaturii într-o locuință, dar ajută și la menținerea căldurii în lunile de iarnă.
Cum poți încălzi locuința cu doar 50 de lei
De curând, o metodă a devenit virală în mediul online, după ce mai mulți internauți au descoperit cum pot să își încălzească locuința, cu un minim de efort, dar și cu puțini bani. Mai exact, ai nevoie de lumânări, câteva ghivece din teracotă, două pietre și tava de la cuptor.
Mai mulți oameni susțin că au încercat această metodă și se poate obține o temperatură de 22 de grade în locuință, care poate fi menținută pentru câteva ore.
Se pun lumânările pe tava de la cuptor. Mai apoi, acestea trebuie aprinse, iar vasul trebuie înconjurat de cele două pietre. Ulterior, se pun ghivecele cu gura în jos, dar nu înainte ca găurile de la ghivece să fie acoperite, pentru a păstra căldura cât mai mult timp.