Planta care te scapă de țânțari și muște. Lidia Fecioru susține că scade şi glicemia: „Curăţă ficatul şi corpul”
Există o plantă care te poate ajuta să ții departe atât muștele, cât și țânțarii! Lidia Fecioru a ținut să precizeze că aceasta ar fi benefică și atunci când vine vorba de scăderea glicemiei. Iată despre ce este vorba.
- Ce plantă te poate scăpa de țânțari și muște
- Scade glicemia
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a adus în prim-plan crăița, o plantă cu multiple beneficii pentru sănătate și gospodărie.
Ce plantă te poate ajuta să scapi de țânțari și muște
Cunoscută pentru aroma sa intensă și proprietățile sale terapeutice, crăița este recomandată pentru scăderea glicemiei și detoxifierea organismului de metale grele.
Această plantă nu doar încântă simțurile prin aroma sa, ci servește și drept repellent natural împotriva țânțarilor și muștelor. Infuzia din crăițe este apreciată pentru efectele sale benefice asupra sănătății, fiind considerată "aur curat" în tratamentele naturiste.
„Acum este sezonul crăiţelor. Le putem pune la compot, pentru că au o aromă de nu vă vine să credeţi. Pe lângă aromă, este foarte bună pentru scăderea glicemiei, curăţă ficatul şi corpul de metale grele. Ceaiul de crăiţe este aur curat. Se pune o floare, la un pahar de apă. Puteam usca floarea şi aşa să o avem pentru la iarnă. Puteam scăpa şi de furnici, dar şi de ţânţari sau muşte. Totodată, această floare este şi un îngrășământ natural. Din uleiul de crăiţe se face şi spray-ul împotriva muştelor", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, potrivit Antena 3 CNN.
De ce este bun uleiul de crăițe
În plus, crăița poate fi utilizată și în preparate gospodărești, cum ar fi spray-uri naturale împotriva insectelor sau îngrășăminte organice pentru plante. Uleiul de crăițe, datorită proprietăților sale insecticide, este o soluție eficientă pentru a menține muștele la distanță în locuință.
Astfel, crăița devine o alegere ideală pentru cei care apreciază remedii naturale și eficiente în lupta împotriva insectelor, contribuind în același timp la îmbunătățirea sănătății generale și a calității vieții în sezonul cald.