Produsele care distrug sănătatea pancreasului. Specialiștii recomandă evitarea lor
De-a lungul timpului, cercetătorii au identificat anumite alimente care pot fi mâncate și au beneficii pentru sănătate, pot proteja și chiar ajuta la vindecarea pancreasului. Pancreasul ajută la reglarea modului în care corpul tău procesează zahărul. De asemenea, are o funcție importantă în eliberarea enzimelor și ajută la digerarea alimentelor. Care sunt produsele care distrug sănătatea pancreasului. De ce recomandă specialiștii evitarea lor.
- Produsele care cresc riscul de cancer pancreatic
- De ce e recomandat să le eviți
Potrivit specialiștilor, o dietă benefică pentru pancreatită poate fi bogată în fructe, legume, fasole și linte, cereale integrale, carne slabă, pește și grăsimi sănătoase, cum ar fi trigliceridele cu lanț mediu (MCT). Anumite alimente pot agrava durerile abdominale cauzate de pancreatită. De asemenea, și stilul de viață poate contribui la deteriorarea pancreasului, ducând la probleme grave de sănătate.
Produsele care distrug sănătatea pancreasului
Pancreatita este o inflamație potențial fatală a pancreasului asociată adesea cu consumul de alcool pe termen lung. Simptomele pot rezulta din blocarea canalelor pancreatice mici, precum și din distrugerea țesutului pancreatic de către enzimele digestive.
În plus, produsele secundare ale metabolismului alcoolului în pancreas pot deteriora membranele celulare. Cercetările privind cauzele pancreatitei pot sprijini un management mai eficient al bolii și pot oferi speranță pentru un potențial vindecare, scrie ncbi.nlm.nih.gov.
De asemenea, pancreasul poate fi afectat în mod negativ și de consumul excesiv de alimente procesate și zaharoase.
Un alt viciu pe care îl au multe persoane poate dăuna sănătății pancreasului. Vorbim despre produsele din tutun, în special țigările, care sunt asociate cu un risc crescut de cancer pancreatic. Renunțarea la fumat este un pas important în reducerea riscului de cancer pancreatic și îmbunătățirea stării generale de sănătate.
Alimente care sunt dăunătoare pentru pancreas
Există câteva alimente pe care le poți evita în mod activ pentru a-ți proteja sănătatea pancreasului. Unele dintre aceste alimente sunt bogate în zaharuri, colesterol și grăsimi saturate.
Alimentele prăjite și bogate în grăsimi sunt periculoase atunci când vine vorba de afectarea funcției pancreasului. Alimentele de evitat includ: maioneza și margarina, lactate bogate în grăsimi (cum ar fi untul și smântâna), carne roșie, ficat, scrie healthline.com.