5 rețete gustoase de chec aperitiv rapid
Gospodinele au încercat de-a lungul timpului diverse aperitive cu care să-și încânte atât familia, cât și invitații. Cu toate astea, puține dintre ele au auzit de checul aperitiv. Iată câte rețete rapide prin care cu siguranță îi veți surprinde pe toți.
- 5 rețete gustoase de chec aperitiv rapid
Chec aperitiv rapid de post
Deși după denumire nu pare prea atrăgător pentru gurmanzi, vă informăm că acest chec aperitiv de post este extrem de delicios. Pentru prepararea lui aveți nenvoie de mai multe ingrediente: 2 căni de făină, 2 morcovi, 1 kg de cartofi, jumătate de conopidă, 1 ardei galben, 350 grame de ciuperci brune, sare, piper, frunze de pătrunjel verde, 50 de ml lapte de soia, jumătate de linguriță de rozmarin uscat și 150 de ml de iaurt simplu tot din soia.
De asemenea, prepararea este foarte rapidă. După ce ați spălat, opărit și feliat rondele toate legumele, le puneți la uscat. Apoi, amestecați laptele cu făina și sarea și puneți compoziția într-o tavă pe care o introduceți apoi în cuptor. După ce a crescut puțin, scoateți rezultatul și adăugați toate legumele.
Chec aperitiv rapid cu ciuperci
Pentru checul aperitiv cu ciuperci, ca ingrediente vă trebuie 200 de grame brânză, 5 ouă, 2 ardei grași, 200 de grame ciuperci, 1 pliculeț de praf de copt, 2 legături de ceapă verd, 5 linguri de făină și sare și piper după gust.
Ciupercile și ceapa se toacă mărut, iar ardeii se taie cubulețe. Brânza este dată pe răzătoare, ca apoi să fie adăugate în același vas gălbenușurile de ou bătute cu puțină sare. La final, se adaugă făina și praful de copt, iar apoi compoziția se bagă la cuptor.
Chec aperitiv rapid cu iaurt
Iubitorii de lactate de pot bucura de un chec aperitiv cu iaurt. Pentru asta aveți nevoie de 150 de grame iaurt gras, 4 ouă, 100 g brânză, 150 de grame făină, 1/2 de legătură de mărar, 100 de grame de ciuperci, 200 de grame şuncă de curcan, 50 ml ulei de măsline, jumătate de pliculeț de praf de copt, 100 de grame de măsline fără sâmburi, 100 de grame de gogoșari și sare și piper.
În primul rând, trebuie să bateți ouăle cu un tel sau mixer, apoi adăugați pe rând uleiul, brânza și iaurtul. După ce ați tăiat cubulețe șunca, măslinele, ciupercile și gogoșarii, le puneți deasupra și condimentați totul cu sare și piper. La final, adăugați și mărarul tocat.
Apoi, praful de copt și făina se amestecă împreună și se adaugă peste compoziția menționată anterior. Rezultatul va fi pus într-o tavă de chec și băgată la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Chec aperitiv rapid din albușuri
Pentru checul aperitiv din albușuri vă trebuie 5 albușuri, 1 lingură de ulei de măsline, un gălbenuș, telemea, cașcaval, 2 linguri de făină, câteva foi de ceapă verde, 1 lingură de smântână, măsline, ardei gras roșu și sare, piper și cimbru.
Prima oară se bat cu un tel albușurile spumă cu sarea, piperul și cimbrul. După ce amestecați continuu, peste compoziție se adaugă gălbenușul incorporat cu smântana și uleiul, punând mai apoi câte o lingură de făină. Cașcavalul și telemeaua sunt date prin răzătoare și adăugate pe deasupra, urmând ardeiul, fruzele de ceapă și măslinele. În final, compoziția se pune într-o tavă și se lasă la cuptor circa 40 de minute.
Chec aperitiv rapid pentru bebe
Un alt chec aperitiv la fel de delicios este și cel pentru bebe. Pentru acesta aveți nevoie de 3 ouă, 4 linguri de făină, 300 de grame iaurt, mărar sau frunze de pătrunjel, 400 de grame de legume, sare și piper.
După ce ați spălat legumele (conopidă, morcov, broccoli, ceapă verde, rădăcină de pătrunjel și mazăre), acestea se curăță și se lasă la fiert. Într-un vas se bat ouăle, apoi se pun pe deasupra făina și iaurtul până ce se omogenizează. Legumele se adaugă și ele, tăiate bucățele, peste compoziție, iar apoi rezultatul se bagă la cuptor pentru 35 de minute. Poftă bună!