Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt. Greșeala care îi strică gustul
Pătrunjelul este o plantă culinară folosită pe scară largă, extrem de versatilă, care poate fi folosită în nenumărate rețete pentru a da gust aproape oricărui fel de mâncare. Există două tipuri de pătrunjel folosite pentru gătit - cu frunze ondulate și cu frunze plate. Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt. Greșeala care îi strică gustul.
- Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt
- Greșeala care îi strică gustul
Deosebit de bun pentru a sota supele, tocanele sau ciorbele, crenguțele de pătrunjel sunt cele mai bune tocate fin cu un cuțit ascuțit. Adăugați-le la începutul procesului de gătit împreună cu alte aromate potrivite, cum ar fi ceapa și usturoiul. Atenție, vorbim de codițele de pătrunjel, și nu de frunze.
Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt
Așa cum menționam anterior, există două tipuri de pătrunjel folosite pentru gătit - cu frunze ondulate și cu frunze plate. Pătrunjelul cu frunze plate este de departe cel mai bun pentru gătit și, cunoscut sub numele de pătrunjel italian, este nelipsit din bucătăria italiană.
Pătrunjelul cu frunze plate are un gust savuros, care amintește de țelină, și poate salva multe feluri de mâncare fade. În timp ce crenguțele de pătrunjel se adaugă la începutul procesului de gătit împreună cu alte aromate potrivite, cum ar fi ceapa și usturoiul, frunzele se pun la sfârșit, atunci când focul a fost oprit.
Pătrunjelul, beneficii pentru sănătate
Datorită proprietăților sale culinare și medicale, planta de pătrunjel este cultivată în întreaga lume. In interiorul său se află o mulțime de vitamine (B, K, E), minerale, fier, calciu, fosfor, provitamina A, sulf, iod, potasiu și compuși care produc vitamina B12.
- ajută la eliminarea toxinelor din organism
- Este bun ca adjuvant în afecțiunile inimii
- Are efecte benefice în dezechilibrele hormonale
- Ajută la calmarea durerilor în caz de reumatism și gută
- Împrospătează respirația