Ce să pui în chec ca să își iasă super pufos. Ingredientul secret care îi va da textura perfectă
Checul este unul dintre cele mai gustoase deserturi pe care bunicii și părinții noștrii ni le pregăteau în copilărie. Este un preparat care se face rapid, așadar nu necesită să petreceți prea mult timp în bucătărie și nu aveți nevoie nici de ingrediente scumpe.
- Checul este gustos și ușor de preparat
- Ce să pui în aluat ca să își iasă super pufos
- Ingredientul secret care îi va da textura perfectă
Checul este gustos, ușor de preparat și nu ai nevoie de cine știe ce ingrediente pentru a-l prepara. Deși la prima vedere pare un desert banal și extrem de ușor de gătit, dacă nu știți exact ce să puneți în el, nu vă va ieși pufos. Citiți în rândurile de mai jos pentru a descoperi rețeta și pentru a afla care este ingredientul secret care îi va da textura perfectă.
Ce să pui în chec ca să își iasă super pufos
Ingredientul secret pentru a obține un chef super pufos este adăugarea unei linguriţe de oţet de mere. Oțetul de mere adăugat în compoziția checului va activa praful de copt/bicarbonatul de sodiu, va regla pH-ul și va oferi o alcalinitate corectă aluatului, va potența aroma și gustul și va face preparatul să reziste mai mult.
Reţetă de chec super-pufos
Ingrediente:
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 5 ouă mici
- 200 gr făină
- 200 gr zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului, până se transformă în spumă.
Adaugă zaharul vanilat și zaharul tos până când spuma devine tare și nu se mai desprinde de pe braţul mixerului.
Amestecă gălbenușurile cu uleiul și toarnă câte puțin peste albușurile bătute spumă amestecând de jos în sus cu o spatulă.
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă peste amestecul de albușuri și gălbenușuri lingură cu lingură.
Încorporează făina în compoziţie amestecând tot cu spatula cu mișcări largi de jos în sus.
Adaugă linguriţa de oţet de mere.
Împarte compoziția formată în două și într-una din ele pune cacao. (Anterior, cacaoa trebuie dizolvată în 2-3 linguri de apă caldă.)
Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și cu ajutorul unei linguri pune peste din compoziția cu cacao.
Introdu checul la cuptorul încins înainte la 180°c pentru 30-40 minute.
După ce se răcește, e numai bun de mâncat! Poftă bună!