Ce trebuie adăugat în oală pentru a fierbe de două ori mai repede cartofii. Trucul simplu pentru toate gospodinele
Cartofii se numără printre alimentele de bază ale românilor și gospodinele gătesc preparate delicioase. De aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi ce truc trebuie poți folosi, pentru a fierbe cartofii mai repede.
- Ce ingredient trebuie adăugat, pentru a fierbe cartofii mai repede
- Trucul simplu de care trebuie să știe toate gospodinele
Cartofii se prepară rapid și pot fi gătite mâncăruri pe gustul tuturor. Doar că, pentru a petrece mai puțin timp în bucătărie, poți folosi un truc despre care bucătarii spun că ajută la fierberea cartofilor de două ori mai repede.
Ce ingredient trebuie adăugat, pentru a fierbe de două ori mai repede cartofii
Mai exact, atunci când se pun cartofii în oală, este bine să fie adăugată o bucată de unt. Acest ingredient va crea o peliculă la suprafața apei, lucru ce va favoriza fierberea mai rapidă a cartofilor. Acest truc este folosită de bucătari, pentru a mai reduce din timpul alocat gătirii acestui aliment.
În plus, untul este indicat să fie folosit și atunci când se pregătește piure de cartofi, reușind să confere preparatului o textură pufoasă și un gust delicios.
Mai exact, pentru a obține patru porții de piure, este bine să adaugi 120 de grame de unt, iar mai apoi se va completa cu 300 de ml de lapte, dar și 20 de grame de sare.
Pentru a obține un piure moale, secretul nu constă în adăugarea unei cantități mai mari de lapte. Din contră, laptele va înmuia prea mult cartofii, ajungând astfel ca piureul să fie mult prea moale.
Un alt secret pentru a te bucura de un preparat delicios constă în timpul necesar fierberii cartofilor, mai exact jumătate de oră. După ce au fost luați de pe foc, este bine ca laptele să nu fie abia atunci scos de la frigider, căci textura nu va fi una pufoasă. La fel stau lucrurile și în cazul untului, care trebuie să fie moale.