Cele mai delicioase rețete pe care să le încerci la air-fryer. Preparatele sunt gata în doar câteva minute
Publicat pe 28.02.2025 la 10:17 Actualizat pe 28.02.2025 la 10:17
Gătitul cu air-fryer este o modalitate rapidă și eficientă de a prepara mese delicioase, cu mai puțin ulei și mai multă savoare. Fie că vrei un mic dejun hrănitor, o gustare crocantă sau un desert irezistibil, acest aparat versatil îți oferă o mulțime de posibilități.
- Cele mai delicioase rețete pe care să le încerci la air-fryer
- Preparatele sunt gata în doar câteva minute
Air-fryer a devenit un aliat de încredere în bucătărie, transformând gătitul într-un proces rapid și simplu, fără a face compromisuri la gust. De la cartofi copți crocanți și gustări savuroase pentru micul dejun, până la deserturi delicioase și surprinzătoare, acest aparat versatil poate fi folosit pentru a prepara o varietate de rețete.
Cartofi copți
O rețetă simplă pe care să o încerci la air-fryer este cu cartofi copți. Ei se gătesc la 200°C timp de 45 de minute, apoi se scobește miezul, și se pasează împreună cu diferite toppinguri preferate. Aici puteți include bacon, brânză sau salată de varză și se mai lasă încă cinci minute la gătit. Această a doua coacere face coaja mai crocantă și interiorul mai cremos.
Ouă pentru micul dejun
Această rețetă are arome inspirate din bucătăria mexicană și include ouă, brânză, coriandru, măsline negre, roșii cherry, jalapeños murați și ceapă roșie.
Se amestecă toate ingredientele și se toarnă în forme de silicon pentru brioșe, apoi se gătesc la 175°C timp de 12 minute. Este un mic dejun delicios și ușor de luat la pachet!
Conopida Buffalo dulce
Pot prepara „aripioare” Buffalo din conopidă în mai puțin de 30 de minute. Se amestecă rapid făină, amidon de porumb, sare, piper și apă pentru a obține un aluat în care acopăr feliile de conopidă. Apoi se pun în friteuză la 230°C pentru 8-10 minute. Când sunt gata, se ung cu sos și se mai lasă la air-fryer 7-8 minute.
Bananele caramelizate
Bananele caramelizate sunt un desert ideal pentru a fi făcut la air-fryer. Tai o banană în jumătate (sau în felii mai mici), ung ambele părți cu ulei ghee sau unt, se presară zahăr brun și scorțișoară pe fiecare parte, apoi se pun în friteuză la 185°C timp de 3-5 minute pe fiecare parte.
Dacă ai puțin timp la dispoziție, bananele mai coapte se gătesc mai repede și se caramelizează perfect. Se adaugă și cardamom măcinat și un praf de nucșoară în amestecul de zahăr și scorțișoară, apoi servesc bananele cu înghețată.
Cheesecake
Cheesecake-ul este ușor de făcut și rezultă niște mini prăjituri delicioase. Se mărunțesc biscuiți graham, apoi îi combin cu zahăr și unt pentru crustă. Pentru umplutură, se amestecă crema de brânză, iaurt, extract de vanilie, ou, zahăr și coajă de lămâie, apoi se toarnă compoziția în forme de brioșe peste crustă.
Preîncălzește air-fryer la 175°C și se coc mini cheesecake-urile timp de 8-10 minute. După ce le răcesc la frigider timp de o oră, se pot servi cu fructe proaspete sau gem.