Chec de castraveți. Rețeta unui preparat neașteptat de savuros
Checul de castraveți este un preparat de care nu mulți au auzit, dar este întotdeauna o surpriză culinară plăcută. Rețeta pe care trebuie s-o urmezi pentru a obține un chec de castraveți delicios este extrem de simplă și pentru toate buzunarele.
- Chec de castraveți
- Rețetă simplă pentru un preparat delicios
O gustare neașteptat de savuroasă este checul de castraveți. Făcut după o rețetă simplă, acest chec aperitiv este exact ceea ce aveți nevoie pentru diminețile în care nu aveți timp de un mic dejun mai elaborat. Ceapa verde și castraveții românești vor da un gust nemaipomenit preparatului.
Rețetă de chec de castraveți
Ingrediente
- sare
- 300 ml smântână degresată
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita chimen măcinat
- 2 fire ceapă verde
- 2 ouă
- 1 lingura ulei de măsline
- 1/2 kg castraveţi
- piper
- 200 g faină
Mod de preparare pentru checul de castraveți
Checul din castraveţi şi ceapă verde cu smântână este un preparat pefect pentru micul dejun, la care nu vei mai renunța odată ce l-ai gustat măcar o dată.
Pentru prepararea lui, vei pune într-o tigaie puțin ulei la încins, apoi pui castraveții la călit. Castraveții trebuie să fie dați pe răzătoarea mare şi ceapa tăiată mărunt. Cele două ingrediente se lasă 15 minute pe foc.
Până când se călesc castraveții și ceapa, se bat ouăle cu smântâna, se adaugă condimentele şi se potriveşte de sare şi piper.
La final, se adaugă legumele călite, se amestecă bine şi se pune totul într-o formă de chec, unsă în prealabil cu puțin ulei. Tava cu întreaga compoziție se pune la cuptor pentru 30 de minute. Se recomandă servirea checului după ce s-a răcit!