Ciulama de post făcută din câteva ingrediente. Rețeta rapidă
Pentru cele mai multe persoane care obișnuiesc să postească, ciulamaua a fost mereu una dintre mâncărurile preferate. Servită cu mămăliguță sau pâine proaspătă, este un preparat delicios pe care multe gospodine îl gătesc mai ales în post. Rețeta este una simplă și rapidă.
- Ciulama de post făcută din câteva ingrediente
- Un preparat simplu și gustos
Postul Crăciunului a început în urmă cu o săptămână așadar pentru credincioșii care aleg să postească urmează 40 de zile în care nu vor mânca alimente de origine animală: carne, lapte sau ouă. Dacă postești și nu ai idee ai putea să pregătești la masa de prânz, noi avem o propunere: ciulama de ciuperci de post, cremoasă, rapid și ușor de gătit.
Ciulama de post
Ingrediente:
- 500 grame ciuperci champignon,
- o ceapă,
- 2 căţei de usturoi,
- 2 linguri de făină,
- 50 ml ulei,
- pătrunjel,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
- taie ceapa mărunt şi se pune-o la călit. Când a devenit aurie, adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe
-lasă pe foc să fiarbă în suc propriu, acoperind vasul cu un capac
-adaugă făina, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt.
-lasă pe foc să mai dea în clocot de câteva ori, apoi se opreşte focul.
- condimentează cu sare şi piper. Se serveşte fierbinte, ornată cu pătrunjel, alături de mămăligă.