Cu ce poți înlocui praful de copt în rețete. Patru metode simple și eficiente
Praful de copt este unul dintre ingredientele pe care orice gospodină ar trebui să le aibă la îndemână. Din fericire, nu este nevoie să intrați în panică dacă ați început să gătiți o prăjitură și v-ați dat seama că nu aveți praf de copt. Iată cu ce poți înlocui praful de copt! Aceasta este cea mai simplă metodă.
- Cu ce se înlocuiește praful de copt
- Variantele care te scot din încurcătură
- Cu siguranță le ai în casă
Praful de copt este un amestec de bicarbonat de sodiu și un acid uscat (și uneori amidon de porumb). Dacă nu ai praf de copt în casă, nu ai de unde să cumperi și dorești să pregătești un desert, iată cu ce îl poți înlocui!
Cu ce poți înlocui praful de copt în rețete
Cum acționează acest ingredient?! Praful de copt este un agent de dospire care este făcut din bicarbonat de sodiu amestecat cu un acid. Când vine în contact cu un lichid, eliberează bule de dioxid de carbon.
Bineînțeles, după ce expiră, devine mai puțin eficient ca agent de dospire. Perioada de valabilitate a prafului de copt este de aproximativ 12 luni.
Patru metode simple și eficiente
Crema de tartru este acidul care se găsește de obicei în praful de copt, așa că, dacă aveți la îndemână, îl puteți combina cu bicarbonat de sodiu. Pentru a înlocui 1 linguriță de praf de copt, combinați 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 5/8 linguriță de cremă de tartru.
Sucul de lămâie este un alt acid care poate fi folosit pentru a înlocui praful de copt. Atenție, însă! Acest ingredient poate modifica aroma desertului. Utilizați 1 linguriță de suc de lămâie plus ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a obține 1 linguriță de praf de copt.
Oțetul. Poate fi folosit orice tip de oțet, deși oțetul alb va avea mereu rezultate mai bune. La fel ca în cazul sucului de lămâie, 1 linguriță de oțet plus ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu vor face 1 linguriță de praf de copt.
Iaurt simplu. Deoarece iaurtul simplu este un ingredient natural funcționează bine ca înlocuitor pentru praful de copt în majoritatea rețetelor.
Se adaugă ½ cană de iaurt simplu la ingredientele umede și ¼ de linguriță de praf de copt la ingredientele uscate, care este echivalentul unei lingurițe de praf de copt.