Live acum XNS
Prime time 19:00 Petrecem in familie
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Cum faci cel mai bun gem de căpșune. 3 rețete pentru toate gusturile

Cum faci cel mai bun gem de căpșune. 3 rețete pentru toate gusturile

Publicat pe 12.05.2021 la 23:25 Actualizat pe 12.05.2021 la 23:25

Se apropie vara, deci sezonul prielnic pentru pregătirea celor mai gustoase gemuri. Printre preferatele oricui se numără gemul de căpșune, care poate fi preparat prin mai multe metode, rețelete fiind nenumărate. În continuare vă vom prezenta doar trei dintre ele, care satisfac nevoile tuturor amatorilor de gemuri.

Gem de căpșune fără zahăr pentru bebeluși și diabetici

Gemul de căpșuni este foarte dulce, și stim că de obicei se pune destul de mult zahăr în compoziție. Pentru cei mici și cei care suferă de diabet, o alternativă este înlocuirea zahărului cu îndulcitor.

Ingrediente

1 kg de căpșuni

50-200 g de îndulcitor

zeama de la jumatate de lămâie

Mod de preparare

Se pun căpșunile într-o cratiță largă, astfel încât gemul să nu se lipească. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă pe foc, cat sa se inmoaie capsunile si sa lase putina zeama. Se amestecă putin, se dă focul mic si se lasă capsunile sa mai fiarba acoperite cu un capac. Se amestecă din nou, se adaugă si zeama de lamaie, continuand sa se amestece și lăsat să mai fiarbă încă cinci minute.

Gem de căpșune, rețetă cu gelatină

Ingrediente

un kilogram de căpșuni

un kilogram de zahăr

o jumătate de lămâie

o linguriță de gelatină

Mod de preparare

Căpșunile se fierb timp de 5 minute la foc mediu. Acestea trebuie amestecate constant cu o spatulă de lemn. Se îndepărtează spuma care se va forma în timpul procesului de gătit. Boabele fierte trebuie lăsate timp de 6 ore la temperatura camerei. După aceea, trebuie tăiate într-un blender sau frecate printr-o sită. Apoi gătește din nou timp de 10 minute și se răcește timp de 6 ore. Căpșunile aproape terminate trebuie să fie fierte din nou timp de 10 minute. Înainte, trebuie adăugat suc de lămâie, stors dintr-o jumătate de lămâie și gelatină dizolvată anterior în apă. Gemul terminat trebuie amestecat bine și lăsat să se răcească.

Gem de căpșune fără conservant

Ingrediente

1 kg de căpşuni

500 g de zahăr

sucul de la jumătate de lămâie

Mod de preparare

Căpşunile se spală şi se curăţă de pete. Se alege o cratiţă încăpătoare, largă, cu fund gros. Se pun căpşunile în cratiţă, se presară cu zahărul şi se adaugă zeama de lămâie. Puneți căpşunile pe foc, şi amestecaţi continuu până încep să lase sirop. După ce gemul începe să fiarbă, la suprafaţă se va forma o spumă. Aceasta trebuie îndepărtată cu o spumieră. Semnalul ca puteți opri focul este când observaţi că fructele s-au înmuiat şi au devenit translucide, iar siropul în care plutesc s-a legat.

Rețetă de gem de căpșune întregi

Ingrediente

1 kg capsuni

1 kg zahar

50-60 ml zeamă de lamaie

Mod de preparare

Pentru dulceata alegeti capsuni cat mai ferme. Ca marime nu trebuie sa fie foarte mici dar nici prea mari. Cele mari le taiati in doua. Le puneti intr-o cratita încapatoare, iar peste ele turnati tot zaharul. Deasupra se pune zeama de lamaie. Acoperiti si dati la rece timp de 24 de ore. Trebuie sa le lasati suficient timp, ca toate sucurile din capsuni sa fie extrase.

Dupa ce au trecut 24 h, cu o lingura, dati capsunile la o parte dintr-un petec de cratita, astfel incat sa faceti un locas unde se aduna lichidul. Cu un mic polonic scoateti din sirop. La un kg de capsuni scoateti 400 – 450 ml sirop. Puneti ce a ramas pe foc. Lasati sa fiarba la foc mediu. Fierberea trebuie sa dureze 20 de minute, timp in care trebuie pazita constant pentru ca dulceata se prinde si afuma foarte usor. Se amestecata in ea din cand in cand cu grija, ca sa nu striviti capsunile. La sfarsitul acestei perioade veti observa ca volumul dulcetii a scazut iar fructele au capatat un aspect sticlos. Dulceata trebuie lasata sa stea 24 de ore, la temperatura camerei, acoperita cu un capac sau un servet umed, pentru ca zahărul să pătrundă fructele.

Punem siropul la fiert timp de 2-3 minute. Se pune imediat în borcane. Dupa ce au trecut cele 24 de ore, dulceata se pune din nou la fiert. Trebuie sa stati langa ea tot timpul. Fierberea va dura mai putin de data aceasta. Ca sa vedeti cand e gata, faceti o proba. Picurați puțin sirop pe o farfurie, iar după jumătate de oră înclinați farfuria. Dacă siropul nu curge, înseamnă că este gata.

În articolul
Cum faci cel mai bun gem de căpșune. 3 rețete pentru toate gusturile
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Mioara Velicu urmează să devină străbunică de băiețel! Cântăreața a dezvăluit ce nume va purta micuțul
  • Mioara Velicu urmează să devină străbunică de băiețel
  • Cum se pregătește pentru venirea pe lume a bebelușului
Stiri interne
E oficial! O parte din blocul care a explodat în Rahova va fi demolată
  • Se demolează o parte din blocul explodat în Rahova
  • Partea afectată nu mai poate fi reabilitată
Showbiz intern
Fosta concurentă de la Mireasa devine mamă pentru a doua oară! Primele declarații despre sarcină
  • Fosta concurentă de la Mireasa urmează să devină din nou mamă
  • Declarații exclusive despre a doua sarcină
  • Speră să aibă și o fetiță
Showbiz intern
O problemă nu vine niciodată singură! Cornel Păsat, atacat din toate părțile: "Sunt într-o perioadă de acomodare"
  • O problemă nu vine niciodată singură
  • Cornel Păsat, atacat din toate părțile
  • Declarații exclusive
Stiri interne
Situație scandaloasă în cazul blocului distrus de explozie | Ascund adevărul!
  • Unii locatari ai blocului afectat de explozie au decis să ascundă informații importante
  • Cu toate că suspectează că a fost afectată structura de rezistență, au cerut tăcere deplină
Paparazzi
A făcut parada modei! Săndel Mihai a luat magazinele la rând. Ce a făcut soția lui, în tot acest timp
  • Săndel Mihai, preocupat de fashion
  • Cum a fost surprins alături de soția lui
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
recomandare pe as.ro
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România – Austria: “O fac public”
Romania TV
Cine este angajatul la stat din România, fost electrician, care are un salariu DUBLU faţă de Nicușor Dan: Poate președintele nu e plătit suficient
Romania TV
Ozana Barabancea nervoasă, după ce fanii i-au spus că seamănă cu o păpușă de ceară, că își editează pozele: Dacă m-ați vedea în realitate, ați înghiți în sec, amărâtelor, coțohârlelor!
recomandare pe antena3.ro
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
recomandare pe antena3.ro
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
recomandare pe antena3.ro
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
recomandare pe playtech.ro
Când apare riscul ca o centrală pe gaz de apartament să explodeze? Semnele care anunță o defecțiune gravă
recomandare pe playtech.ro
VIDEO Primele secunde după explozia din Rahova. Imagini dramatice surprinse imediat după deflagrație
recomandare pe redactia.ro
Alertă în Europa! Polonia ridică avioane de luptă! Aeroportul din Vilnius s-a închis
recomandare pe redactia.ro
Doliu în lumea filmului. S-a stins un actor iubit de mulți români
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. La 24 de ani e iubita unui milionar de 73 de ani și e criticată pentru comportamentul ei
recomandare pe bzi.ro
Alina Pușcău, secretul siluetei de invidiat, la 43 de ani! Face asta de patru ori! – GALERIE FOTO
recomandare pe bzi.ro
Aroganță de milionar din partea Irinei Columbeanu! S-a afișat cu o geantă care costă cât o garsonieră! – GALERIE FOTO
recomandare pe dailybusiness.ro
Vlăduța Lupău a făcut anunțul despre al treilea copil: „O să vă și arăt, ca să fie așa pe dovedite”
recomandare pe dailybusiness.ro
Sébastien Lecornu, premierul Franței, suspendă reforma pensiilor pentru a evita prăbușirea guvernului
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 20 - 26 octombrie 2025. Un nou început în relații
recomandare pe a1.ro
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta