Cum faci cele mai rapide și ușoare clătite de iaurt, fără cuptor. Sunt perfecte pentru micul dejun
Dacă vrei să faci niște clătite rapid și ușor, atunci noi avem rețeta perfectă. Află din rândurile de mai jos cum prepari un desert delicios, perfect pentru micul dejun.
- Rețeta rapidă și ușoară pentru clătite de iaurt, fără cuptor
- Sunt perfecte pentru micul dejun
Clătitele de iaurt sunt o variantă delicioasă și sănătoasă a rețetei tradiționale de clătite. Iaurtul dă o textură extrem de pufoasă clătitelor, ceea ce le face mai moi și mai gustoase.
Rețeta rapidă și ușoară pentru clătite de iaurt, fără cuptor
Ingrediente:
1 ou
3 linguri zahăr
8g zahăr vanilat
2 linguri ulei (plus extra pentru gătit)
125g iaurt
80ml lapte
180g făină
10g praf de copt
Zahăr pudră (pentru presărat)
Mod de preparare:
- amestecă ingredientele lichide: Într-un bol, bate oul și adaugă iaurtul. Amestecă bine până se combină.
- adaugă ingredientele uscate: În alt bol, combină făina, praful de copt, zahărul (dacă folosești) și un praf de sare.
- încorporează totul: Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul de iaurt și ou, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Dacă îți place, poți adăuga și esență de vanilie.
- încălzește o tigaie la foc mediu și adaugă puțin ulei sau unt. Toarnă câte o lingură din aluatul de clătite în tigaie și lasă-le să se prăjească aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și pufoase.
Aceste clătite sunt delicioase și pot fi servite cu zahăr pudră, miere, fructe, gem sau orice alt topping!
Rețetă de clătite cu dovleac
Ingrediente:
1 cană făină de migdale
1 linguriță praf de copt
2 linguri de condimente pentru plăcintă de dovleac
1 linguriță scorțișoară
4 ouă mari
1/3 cană piure de dovleac
1/4 cană lapte de migdale neîndulcit
1 lingură sirop de arțar fără zahăr
1 lingură de apă
Mod de preparare:
Într-un castron mare, amestecă ouăle, piureul de dovleac, laptele de migdale și siropul de arțar fără zahăr.
Adaugă ingredientele uscate rămase și amestecă bine, până când vei obține o textură netedă. Dacă vrei să ai un aluat mai subțire, adaugă 1-2 linguri de apă.
Toarnă ¼-⅓ de cană de aluat pe o tigaie sau pe grătar, la foc mediu.
Lasă pe foc aproximativ 3 minute pe fiecare parte sau pana devin maro auriu, scrie stylishcravings.com.