Cum prăjești ouă fără tigaie și surplus de ulei. Ai nevoie doar de o cană
Publicat pe 21.09.2025 la 19:28 Actualizat pe 21.09.2025 la 19:28
Vrei să mănânci ouă prăjite, dar te deranjează surplusul de ulei? Iată o rețetă ușoară, cu puține calorii. Nu ai nevoie de tigaie, ci doar de o cană și un cuptor cu microunde. Este o idee excelentă de mic dejun sănătos.
- Rețetă ușoară de mic dejun sănătos, cu puține calorii
- Cum gătești ouă prăjite fără tigaie și ulei
Ouăle sunt un ingredient de bază pentru diminețile în care nu ai la dispoziție mult timp pentru a găti micul dejun. Cel mai rapid mod în care poți să le pregătești este să le prăjești în tigaie. Însă, cantitatea de ulei în care sunt prăjite nu aduce doar efecte negative din punct de vedere al sănătății, ci și multe calorii.
Cum gătești ouă prăjite fără tigaie și ulei
O idee excelentă de mic dejun sănătos sunt ouăle prăjite în cană. Deși este o modalitate neobișnuită de a găti ouăle, rezultatul te va surprinde! Este alternativa ideală pentru persoanele care vor să se bucure de un mic dejun sănătos, cu puține calorii.
Rețeta este foarte simplă și este gata în doar câteva minute. Tot ce trebuie să faci este să alegi o cană încăpătoare, în care să bați două ouă. Poți adăuga puțin lapte pentru a fi mai pufoase și puțină sare pentru aromă.
După ce amestecul s-a omogenizat, se bagă cana în cuptorul cu microunde și se gătește aproximativ 1 minut. Se verifică cu o furculiță dacă ouăle sunt gătite, iar mai apoi pot fi servite direct din casă. Această rețetă are aproximativ 150 de calorii și este ideală pentru un mic dejun energic și sănătos la prima oră a zilei.
Trucuri ideale pentru un mic dejun gustos
Rețeta de ouă prăjite în cană poate fi adaptată după propriile gusturi. Dacă vrei să adaugi un plus de aromă, poți să le mănânci cu o salată de roșii cu castraveți. Acest lucru te ajută să menții un număr redus de calorii.
O altă idee foarte bună este să adaugi brânză rasă pe deasupra, pentru a te bucura de o aromă intensă. Dacă vrei să nu acumulezi multe calorii, cele mai slabe brânzeturi sunt cele de vacă și Ricotta.