Cum să faci cea mai pufoasă omletă. Secretul din rețeta japonezilor
Omleta după rețeta japoneză rămâne incredibil de pufoasă. Ea este adorată de toţi iubitorii de mic dejun. Iată cum o poţi prepara.
- Rețeta de omletă după rețeta japoneză
- Există doar un ingredient secret
Cu toții știm că diminețile sunt cele mai importante momente din viețile oamenilor, iar o dimineață bună începe cu un mic dejun delicios. Însă, de ce să nu îți începi dimineața cu o omleta delicoasă? Pare una dintre cele mai banale preparate la micul dejun, însă omletele pot să devină chiar un preparat aparte dacă știm cum să-l gătim.
Dimineața începută cu o omletă nu este pe placul tuturor, însă această rețetă sigur îi va cucerii și pe cei care preferă să își înceapă ziua cu un fruct, ceva dulce sau doar o cafea.
Omletele sunt gătite în multe feluri, în multe colțuri ale lumii, însă un lucru e cert: omleta gătită după rețeta japonezilor este una dintre cele mai pufoase. Poate pare puțin mai complicat dacă ne gândim că este o rețetă japoneză, însă avem nevoie de doar un ingredient secret în plus.
Ingrediente:
- 1 ou mare
- 1 lingură de apa rece
- 1 linguriță de sos de soia (să fie light sau regular)
- 1/2 linguriță zahăr
- ulei
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să batem oul cu apă rece, adăugăm sosul de soia și zahărul. Dacă vrem ca omleta să rămână galbenă, putem să scoatem sosul de soia din rețetă. Pregătim o tigaie în care punem ulei, iar după ce uleiul se încălzește, adăugăm amestecul de ou bătut. Ca să întoarcem omleta, putem să ne folosim de o pensulă din silicon. Când obervăm că nu a mai rămas ou negătit pe o parte, putem să întoarcem marginile și să formăm, în mijloc, un cuib, pentru a deveni pufoasă. În așa fel, o să observăm că în interior rămâne moale, iar suprafața rămâne bine-gătită.
Pentru a te simții în Japonia, poți să le urmezi obiceiul și să o servești cu orez.