Cum să prepari cea mai simplă tocăniță de ceapă. O rețetă mai ușoară nici că există
Dacă nu știi ce feluri de mâncare să mai prepari pentru a-i surprinde pe cei dragi, noi îți propune o rețetă cu care, cu siguranță, nu vei da greș. Este vorba despre o tocăniță de ceapă, o rețetă simplă și gustoasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
- Ingredientele de care ai nevoie pentru tocănița de ceapă
- O rețetă simplă și gustoasă
Ceapa este legumă foarte hrănitoare care poate avea mai multe beneficii, inclusiv îmbunătățirea sănătății inimii, o mai bună reglare a zahărului din sânge și o densitate osoasă crescută. Este o legumă versatilă și relativ ieftină și conține o gamă largă de vitamine, minerale și compuși vegetali sănătoși.
Rețetă tocăniță de ceapă
Ingrediente:
1 kg de ceapă
50 g de unt sau ulei de măsline
2 linguri de ulei
2 căței de usturoi (opțional)
2 linguri de zahăr
2 linguri de făină
500 ml de supă de pui sau legume
sare și piper, după gust
1 frunză de dafin (opțional)
1/2 linguriță de boia de ardei dulce (opțional)
crutoane sau pâine prăjită (opțional)
Mod de preparare
- curăță și taie ceapa julienne.
- încălzește untul sau uleiul de măsline împreună cu uleiul vegetal într-o cratiță adâncă la foc mediu.
- adaugă ceapa tăiată și amestecă bine.
- lasă focul la mic și lasă ceapa să se călească încet.
- continuă să amesteci din când în când pentru a preveni arderea, timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când ceapa devine moale și începe să se caramelizeze.
- adaugă zahărul și făina în cratiță și amestecă bine.
- continuă să gătești timp de 2-3 minute pentru a permite caramelizarea zahărului și pentru a găti făina.
- adaugă treptat supa de pui sau legume în cratiță, amestecând constant pentru a preveni formarea de cocoloașe.
- condimentează cu sare și piper după gust.
- lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când tocănița de ceapă devine groasă și consistentă, scrie dcnews.ro.