Cum se prepară brioșa sportivilor care a devenită virală pe internet. Rețeta a cucerit pe toată lumea
Un înotător de origine norvegiană a cucerit pe toată lumea datorită clipurilor publicate pe rețelele de socializare. Este un pasionat al brioșelor și a adus desertul cu el și la Jocurile Olimpice.
- Cum se prepară brioșa sportivilor care a devenită virală pe internet
- Rețeta a cucerit pe toată lumea
Un înotător norvegian a creat isterie pe rețelele de socializare după ce a publicat desertul pe care îl consumă aproape zilnic. El este prezent la Jocurile Olimpice de la Paris și a reușit să impresioneze internauții nu cu felul în care înoată, ci felul în care mănâncă. Pentru a prepara brioșe, rețeta o vei regăsi mai jos.
Henrik Christiansen este prezent la Jocurile Olimpice de la Paris unde va da tot ce are mai bun pentru a pune mâna pe o medalie pentru Norvegia. Înotătorul de maraton este foarte apreciat pe rețelele de socializare după ce a publicat mai multe clipuri în care își arată pasiunea pentru brioșele cu ciocolată.
S-a autodeclarat „omul cu brioșele” și demonstrează cât de mult iubește acest desert. De la o plimbare prin sat cu brioșele în mână, până la apusurile impresionante din Paris având alături o brioșă, sportivul chiar este un fan adevărat.
Pentru a prepara desertul sportivului, ai nevoie de câteva ingrediente și timp în bucătărie. Rezultatul va fi unul delicios.
Ingrediente
- 1 baton (8 linguri) unt nesărat,
- 1/2 cană ulei rapiță sau ulei vegetal
- 1 cană zahăr
- 1 lingură extract de vanilie
- 3 ouă
- 100 grame budincă de ciocolată instant
- 1 1/2 cană de făină
- 1/2 cană de pudră de cacao neagră
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 1/2 lingurițe de praf de copt
- 3/4 de linguriță de sare fină
- 1 cană de smântână
- 1/ 3 căni de lapte bătut
- 1 1/2 căni bucati de ciocolata semidulce
Cremă
- 400 de ml lapte condensat îndulcit
- 1 1/4 cană chipsuri de ciocolată amăruie
- 1/4 linguriță extract pur de vanilie
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Vei avea nevoie de 6 forme de brioșe pe care vei folosi hârtie de copt.
Într-un castron mare se va pune untul, zahărul și uleiul de canola până devine ușor și cremos. Se adaugă extractul de vanilie și se bate până se omogenizează.
Adăugați ouăle pe rând și bateți până se omogenizează, apoi veți continua cu budinca.
Într-un castron separat, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și pudra de cacao pentru a vă asigura că nu există cocoloașe.
La viteză mică, adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt în două reprize, alternând cu smântâna. Bateți doar până când se combină și nu sunt vizibile urme de făină. Apoi, bateți laptele bătut până când se omogenizează. Adăugați și bucățile de ciocolată în aluat.
Puneți aluatul în cupele de brioșe acoperite cu hârtie de copt. Poți adăuga câteva bucăți de ciocolată deasupra înainte de coacere.
Pune brioșele în cuptor la 200 de grade Celsius timp de 5 minute, apoi lasă-le în cuptor și coboară temperatura la 160 de grade timp de aproximativ 20 de minute sau până când o scobitoare iese curată din centru.
Savurați ca atare sau adăugați cremă. Pentru a-l pregăti aveți nevoie de să puneți ciocoalata amăruie și laptele condensat într-o cratiță mică.
Se pune la foc mediu, amestecând constant până când fulgii se topesc. Se amestecă extractul de vanilie și apoi se toarnă ganache-ul într-o pungă de patiserie.
Folosind un cuțit, îndepărtați o secțiune rotundă de aproximativ 1 inch din centrul fiecărei brioșe. Puneți o parte din cremă în fiecare gaură pentru brioșe și apoi se pot consuma.