Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
În cadrul emisiunii Meniu de vedetă, Janni Alexandridis a pregătit un prânz delicios pentru toți pofticioșii. Kebabul de pui este un preparat originar din Orientul Mijlociu care a avut parte de multă popularitate și a devenit cunoscut în toată lumea. Se prepară simplu și este foarte gustos.
- Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis
- Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Episodul de astăzi vă propune un meniu arăbesc format dintr-un starter, hummus, un fel principal, kebab de pui, şi un desert, croissant cu ciocolată și fistic.
Ingrediente starter-hummus
- 400g năut
- 50g pastă de susan/ tahini
- 50 g ulei de măsline
- 1 cățel usturoi
- 1 lămâie
- 10 g chimion
- 15 g boia afumată
- sare
Mod de preparare
Se adaugă năutul într-un blender, peste care se pun o lingură de tahini, zeamă de lămâie, un cățel de usturoi, ulei de măsline, chimion și boia. Se amestecă împreună, până rezultă o pastă cremoasă. Se adaugă încă o lingură de ulei de măsline și sare. Se repetă procesul. La final, hummusul se servește cu boia afumată, pătrunjel, lămâie și ulei de măsline.
Ingrediente fel principal-kebab de pui+sos de iaurt
- 500g carne pui tocată
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- pastă de roșii
- 50 g boia afumată
- 15 g chimion
- 50 g pesmet
- 1 ardei iute
- 1/2 roșie
- 250 g iaurt
- 1/2 lămâie (zeamă)
- 1 cățel usturoi
Mod de preparare
Pentru felul principal, se va folosi carne tocată de pui. Toate legumele se vor toca în cuburi, și pătrunjelul cât mai mărunt. Se amestecă sub blenderul vertical, împreună cu un praf de sare și o lingură de pastă de roșii, până se obține o cremă. Se strecoară printr-o sită și se păstrează sosul (zeama rezultată din mixul de legume). Peste sos, se mai adaugă încă o lingură de pastă de roșii și puțin boia, pentru un gust mai intens.
Carnea tocată de pui se amestecă împreună cu legumele rezultate, cu puțină sare, boia afumată, piper și coriancdru măcinat. Se amestecă totul, până se încorporează foarte bine ingredientele. Pentru a se închega mai bine compoziția, se adaugă pesmet. Peste iaurt, (pentru sosul de iaurt), se adaugă zeamă de lămâie, un cățel de usturoi ras, piper, sare și se amestecă. Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjesc legumele pentru garnitură (roșia, ardeiul iute și ardeiul gars) și kebabul de pui. Se ung cu glazură pe fiecare parte și sunt gata.
Ingrediente desert- croissant cu ciocolată și fistic
- croissante cu unt
- ciocolată
- fistic
- cremă de ciocolată
- zmeură
- afine
În interiorul croissantelor se adugă crema de ciocolată. După ce s-a topit o cantitate consistentă de ciocolată, se trec croissantele prin crema rezultată. Se ornează cu fistic, afine și zmeură și sunt gata de servit.