Dulceață de lavandă. Un desert unic și gustos cu care să îți delectezi papilele gustative
Este momentul în care gospodinele profită de perioada aceasta a anului pentru a face provizii pentru iarnă, astfel că fac fel și fel de bunătăți pentru a le așeza în cămară. Ei bine însă, noi venim cu o rețetă mai atipică și anume dulceața de lavandă. Iată cum se prepară pas cu pas totul!
- Dulceață de lavandă
- Mod de preparare pas cu pas
Rețetă dulceață de lavandă
Cine nu își dorește să se bucure de o dulceață diferită de restul celor clasice de căpșuni, cireșe, zmeură sau altele?! Suntem siguri că oricine vrea să își cucerească invitații și pe cei dragi cu un preparat unic, așa că acum este momentul potrivit să încercați rețeta de dulceață de lavandă.
Ingrediente:
- 30 g flori de lavandă uscate
- 500 ml apă
- zahăr gelifiant
Mod de preparare:
Florile de lavandă curate se pun în apă, iar apoi se mixează bine cu ajutorul unui blender. După ce s-au făcut mici, se adaugă zahărul gelifiant și se fierbe totul. Se lasă în jur de 40 de minute să fiarbă la foc mic, iar în tot acest timp se amestecă totul cât să nu se lipească.
După acest interval, se ia de pe foc și de pune în borcane curate, iar apoi se sigilează ca cu orice altă dulceață.
Ce-i drept, nu se prepară deloc greu, ci chiar foarte ușor, astfel că pe lângă acest lucru, nu este un desert oarecare, ci unul cu o serie de beneficii, cunoscute de toată lumea de-a lungul timpului.
Mai mult, gustul unic este ideal pentru un desert de vară sau pentru orice alt desert, dând tuturor preparatelor o savoare de nedescris.
CITEȘTE ȘI: