Gnocchi a la Sorrentina după rețeta lui Chef Horia Manea. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat ca la carte
Publicat pe 04.03.2025 la 09:23 Actualizat pe 04.03.2025 la 09:23
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de rață, un fel principal, Gnocchi a la Sorrentina și un desert, fursecuri cu stafide.
- Cum prepari gnocchi a la Sorrentina după rețeta lui chef Horia Manea
- Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat ca la carte
Rețetă Salată de rață
Avocado
Măr
Maioneză
Rață
Muștar
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se amestecă avocado, măr, zeamă de lămâie, rața prăjită anterior în ulei de măsline, maioneză, miere, piper, sare și un strop de ulei de măsline. Se amestecă.
Rețetă Gnocchi a la Sorrentina
500 ml. apă
450 gr. făină
150 gr. unt
Frunze busuioc fresh
350 gr. roșii decojite
150 gr. mozzarella
Se fierbe apa, apoi se adaugă făina și se amestecă energic. Aluatul se frământă și se taie în cubulețe. Se prăjește sosul de roșii în unt caramelizat, se condimentează cu sare și piper și se adaugă pastele fierte. La final, se presară mozzarella.
Rețetă fursecuri cu stafide
140 gr. făină
100 gr. unt
100 gr. zahăr pudră
10 ml. esență vanilie
Stafide
2 ouă
Sare
Se mixează untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă ouăle și esența de vanilie. Se încorporează făina până la omogenizare. Aluatul se pune în tavă cu un posh, se presară stafide și se coace la 170°C timp de 12-13 minute.