Ingredientul care face piureul de cartofi pufos și gustos. Trucul bucătarilor
Piureul de cartofi este considerat unul dintre cele mai ușoare de gătit preparate, deoarece se face relativ repede și ai nevoie de puține lucruri. Într-adevăr că este ușor de gătit, însă poate să nu aibă un gust așa delicios dacă nu știi unele trucuri care îți pot transforma mâncarea, astfel încât și un preparat așa de simplu, să aibă un gust de neuitat.
- Cum să faci piureul mai cremos și pufos
- Ai nevoie de doar un ingredient
Pentru a-ți impresiona familia și prietenii cu abilitățile tale culinare, este necesar să urmezi câteva trucuri pe care nu le gășești în cărțile de bucate. Poți să urmezi rețetele pas cu pas și la final să-ți dai seama că lucrurile tot nu stau așa cum ți le doreai. Așadar, haideți să aflăm cum trebuie gătit piureul astfel încât să arate și să fie la fel de gustos ca cel preparat de profesioniști.
Cum să obții un piure mai cremos și pufos
Există unele trucuri de care trebuie să ți cont atunci când vrei ca pireul tău să iasă pufos și gustos ca cel gătit la restaurante, de chefi. Nu ai nevoie de ustensile speciale, nici de abilități de profesionist, ci doar de câteva informații care o sa te ajute.
În primul rând, pentru a găti un piure delicios, trebuie să folosești cartofi albi, deoarece sunt mai puțin fermi, au o cantitate mai mare de amidon, se sfărâmă ușor și tranformă pireul într-unul mai cremos.
Aceștia trebuie curățați, spălați foarte bine și tăiați în bucăți egale, pentru a fi la fel de fierte toate bucățile. Contrar aștepărilor, bucățile de cartofi nu trebuie să fie tăiate foarte mici, deoarece se sfărâmă ușor în apă în timp ce fierb. Se pun la fiert în apă rece, iar apa trebuie să depășească două degete nivelul cartofilor. Se adaugă sare după gust și se lasă la fiert aproximativ 25 de minute, până când furculița poate să intre prin ei. După ce sun fierți, se lasă la scurs câteva minute. În acest fel, laptele și untul se vor simți mai bine în piure.
Ai nevoie de un ingredient secret
Pentru a obține un piure moale, trebuie să avem grijă să nu aibă cocoloașe, așadar, putem să folosim un zdrobitor sau un mixer. Avem nevoie de unt, care trebuie să aiba minim 80% grăsime și lapte, care este recomandat să aiba minim 3,5% grăsime. Se adaugă laptele fierbinte în cartofi și se amestecă bine, iar apoi se adaugă 120 g unt rece. Amestecăm până se incorporează îngredientele, punem sare și piper, iar la sfârșit adăugăm ingredientul care va face senzație în piureul nostru, și anume o lingură de oțet. După ce amstecăm, este gata de servit.