Ingredientul secret care face ca pâinea prăjită cu avocado să aibă un gust mai bogat și mai cremos. Combinația perfectă pentru un mic dejun delicios
Publicat pe 05.07.2025 la 09:33 Actualizat pe 05.07.2025 la 09:33
Avocado este acum un aliment de bază pentru multe familii și, deși poate fi savurat în diverse moduri, nimic nu se compară cu servirea lui pe o bucată de pâine prăjită. Ce ingredient poți adăuga pentru un plus de savoare. Nu îi vei mai servi niciodată altfel.
- Un ingredient face pâinea prăjită cu avocado mai gustoasă
- Combinația perfectă pentru un mic dejun delicios
Avocado a câștigat notorietate în ultimii ani. Avocado pe pâine prăjită este un mic dejun simplu, ușor și rapid de preparat. Piureul de avocado însă poate fi cam fad, așa că experții în alimentație recomandă adăugarea unui ingredient simplu pentru a transforma gustul.
Un ingredient face pâinea prăjită cu avocado mai gustoasă
Uleiul de măsline este ingredientul care face pâinea prăjită cu avocado mai gustoasă. Un strop de ulei de măsline face totul mai delicios și mai cremos.
Expertul în rețete Munching with Mariyah spune: "Uleiul de măsline adaugă încă un strat de aromă și bogăție. Nu vă fie teamă să folosiți ulei de măsline, este super nutritiv și are beneficii uimitoare pentru sănătate."
Experții în alimentație recomandă utilizarea unui ulei de măsline extravirgin de înaltă calitate, deoarece acestea au de obicei o aromă mai puternică, ușor piperată sau fructată, care completează perfect aroma blândă a avocado-ului.
În plus, ca un bonus suplimentar, uleiul de măsline este foarte nutritiv, deoarece este bogat în acizi grași mononesaturați, care pot ajuta la scăderea colesterolului „rău”, și conține, de asemenea, antioxidanți, inclusiv vitamina E.
Ce beneficii pentru sănătate are avocado
În fiecare 100 g de avocado, există 76 miligrame de sterol vegetal natural numit beta-sitosterol. Consumul regulat de beta-sitosterol și alți steroli vegetali poate ajuta la menținerea unor niveluri sănătoase de colesterol, care sunt importante pentru sănătatea inimii.
Avocado conține luteină și zeaxantină. Acestea oferă protecție antioxidantă pentru a ajuta la minimizarea daunelor, inclusiv de la lumina UV.
Acizii grași mononesaturați din avocado sprijină, de asemenea, absorbția altor antioxidanți benefici solubili în grăsimi, cum ar fi betacarotenul. Prin urmare, adăugarea de avocado în alimentație poate contribui la reducerea riscului de apariție a degenerescenței maculare legate de vârstă.