Pârjoluțe gustoase și savuroase, gata într-un timp record. Rețeta ideală pentru perioada postului
Este vorba despre o rețetă veche, tradițională, apreciată atât de cei mici, cât și de seniorii familiei. Nu îți face griji! Pârjoluțele vor fi pe placul tuturor și vor dispărea într-un timp record din farfurie. Unde mai pui că rețeta este una extrem de simplă și rapidă!
- Pârjoluțe gustoase pentru post
- Cum se prepară
- Rețeta simplă și rapidă
Nu știi ce să mai gătești?! Tu sau cineva din familia ta ține post și ai nevoie de o idee pentru cină, sau, de ce nu, pentru prânz?! Pârjoluțele savuroase pot fi opțiunea ideală, iar noi îți sărim în ajutor.
Pârjoluțe gustoase și savuroase, de post
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai gustoase și savuroase pârjoluțe de post!
Ingrediente:
- 1 kilogram ciuperci fierte și scurse bine
- 2 cartofi mari
- un morcov mare
- 4 căței usturoi
- jumătate de legătură pătrunjel verde și mărar
- sare
- piper
- ulei
- 4 linguri pesmet
- 2 linguri de făină
Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii și morcovul, în apă rece, cu tot cu coajă. După ce s-au fiert, se spală cu un jet de apă rece și de abia acum se curăță coaja. Se pasează foarte bine, până să creează o pastă.
Într-un bol se amestecă ciupercile tocate, legumele pasate, verdeața tocată și cățeii de usturoi, pisați. Se adaugă sare și piper, după bunul plac. Se amestecă foarte bine și se adaugă și cele patru linguri de pesmet.
Se pune uleiul la încins și în acest timp se modelează biluțele. Acestea se lasă la frigider pentru maxim 20 de minute. Se prăjesc, pe o parte și pe cealaltă și se scot pe un șervețel absorbant, apoi sunt gata de servit.