Paste cu pepene galben, mozzarella și prosciutto. Rețeta unui preparat cu specific italienesc, ideal pentru zilele de vară
Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert cu totul și cu totul atipic, diferit de cele pe care le vezi în toate restauranetele și casele? Acum este momentul potrivit pentru a încerca rețeta de paste cu pepene galben, mozzarella și prosciutto. Este un adevărat deliciu și se face extrem de repede!
- Cele mai bune paste pentru sezonul estival
- Cum se prepară rețeta pas cu pas
Rețetă de paste cu pepene galben, prosciutto și mozzarella
Cine nu își dorește să se bucure de o porție de pepene galben la masa de prânz sau la cină? Suntem siguri că oricine vrea să aibă pe masă un deliciu, răcoritor și de asemenea, rafinat, care se face foarte ușor!
Ingrediente:
- 250 gr paste
- o legătură de busuioc proaspăt
- 150 gr pepene galben
- 10-15 biluțe baby mozarella
- 5 felii de prosciutto
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 2 lingurițe de oțet
- 1 linguriță de miere
- sare și piper
Mod de preparare:
Ei bine, deși are un nume destul de sofisticat, nu se prepară deloc greu, ci din contră, chiar foarte ușor, fiind mult mai simplu decât un alt fel de paste. Prin urmare, se fierb pastele al dente și apoi se spală cu apă rece și se lasăsă se scurgă în strecurătoare.
Într-un bol, se amestecă pastele cu frunzele de busuioc , baby mozzarella și feliile de prosciutto rupte bucățele. Cu ajutotul unei lingurițe rotunjite scobești sfere în pepenele galben și îl adaugi peste amestecul de paste.
Mai rămâne un singur pas, și anume să pregătești un dressing din uleiul de măsline, oțet, miere, sare și piper, iar apoi te poți răsfăța cu un preparat culinar cu care rar ți-ai mai delectat papilele gustative.