Porumb copt la cuptor, în tigaie sau pe grătar. Cele mai gustoase rețete
În fiecare vară ne delectăm cu porumb fiert sau copt și ne dorim să-l preparăm destul de delicios. Noi îți prezentăm câteva rețete de porumb copt, dar și fiert cu care nu vei da greș. Iată cum îți poți surprinde familia, dar și musafirii cu cele mai gustoase rețete de porumb!
- Rețete de porumb copt
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de porumb copt la cuptor
Ingrediente:
- stiuleti de porumb
- 8 linguri de unt la temperatura camerei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Curățați porumbul și spălați-l, iar apoi așezați-l pe tava pregătită. Unge porumbul cu unt, iar cu o lingură presare sare și piper, iar mai apoi pune la cuptor pentru 30-40 de minute până când este copt pe gustul tău. Rotește porumbul de 3-4 ori în timpul coacerii pentru a se face uniform.
Porumb copt în tigaie - cea mai simplă rețetă
Ingrediente:
- porumb fiert
- 5-10 g unt/bucată
- sare
- piper
- chili
- usturoi granulat
- ierburi aromatice
Mod de preparare:
Pune porumbul la fiert, iar mai apoi îl scoatem din apă și îl ștergem înainte de a-l coace în tigaie. Condimentam porumbul cu sare, rozmarin, dar și busuioc. Așezăm o bucățică de unt deaasupra și masăm ușor untul cu condimentele, iar dacă ținem post putem adăuga ulei. Așezăm porumbul în tigaie, preferabil de fontă sau aluminiu. Rumenim porumbul pe toate părțile la foc mediu și îl întoarcem din când în când pentru a nu se arde.
Cel mai bun porumb copt pe grătar
Ingrediente:
- 10 porumbi in lapte
- sare
- usturoi pentru mujdei
Mod de preparare:
Porumbul cel mai delicios pentru grătar este cel în lapte. Înlăturăm panusele și îl punem la grătar folosim lemn și cărbuni. Îl întoarcem pe toate părțile pentru a se face uniform. Îl servim cu sare însă cel mai delicios este cu mujdei de usturoi.
Două modalitați de servire pentru porumbul copt
Porumbul copii este o gustare de vară pe placul tuturor și este și ușor de pregătit. Porumbul fiert poate fi servit cu bacon, dar și cu feta. Acest amestec de ingrediente cu siguranță va fi pe placul tău și îi va da un gust mult mai bun.