Prăjitură cu ciocolată și alune de pădure. Rețetă unui desert incredibil de bun
Un desert delicios include de cele mai multe ori vestita ciocolată. Pentru împătimiții deserturilor cu ciocolată avem rețeta prăjiturii perfecte cu ciocolată și alune de pădure. Prepararea este extrem de simplă, iar la final veți avea o prăjitură demnă de cele mai speciale evenimente.
- Prăjitură cu ciocolată și alune de pădure
- Este desertul ideal pentru ocazii speciale
Niciunul dintre invitații voștri nu va putea refuza această prăjitură cu ciocolată și alune de pădure. Este desertul ideal pentru mesele speciale în familie, dar și pentru viața de zi cu zi, la cafeaua de dimineață. Respectați rețeta și veți obține o prăjitură delicioasă.
Rețetă pentru prăjitură cu ciocolată și alune de pădure
Ingrediente
- pentru o tavă de 20x25 cm
100 g ciocolată neagră
80 g unt cu 82% grăsime
300 g ricotta sau urdă
6 ouă
180 g zahăr
1 plic zahăr Bourbon
½ linguriță de sare
100 ml lapte
20 ml rom
200 g făină tip 000
8 g praf de copt
150 g alune de pădure
Mod de preparare
Ciocolata se taie mărunt și se topește la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Dacă alegeți cuptorul cu microunde, lăsați bolul cu ciocolată de 2 ori timp de jumătate de minut.
Untul se poate topi tot în cuptorul cu microunde, dar la fel de bine se topește și pe aragaz.
În jur de100 g de alune se toacă mărunt, iar restul de 50 de grame se lasă întregi pentru decor. Totodată, puteți lăsa toate alunele întregi, și pentru compoziție și pentru decor.
Se dă la încălzit cuptorul la 180 de grade și se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se ia un bol încăpător și se amestecă puțin ouăle cu zahărul. Peste ele se adaugă ciocolata topită, ricotta sau urda, untul, zahărul, sarea, romul și laptele. Apoi, se încorporează făina și praful de copt, iar la final se pun alunele și se amestecă din nou.
Compoziția astfel obținută se toarnă în tava de copt. Opțional, pe deasupra se pun alune întregi și apoi se dă la cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul scobitoarii.
Prăjitura cu ciocolată și alune se lasă să se răcească și poate fi savurată. Totuși, dacă doriți mai multă ciocolată, puteți topi alte 50 de grame pentru decor.