Live acum Viaţa fără filtru - Infiltrați în culise
Prime time 19:00/ Petrecem în familie
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Prăjituri de post cu nucă. 8 rețete delicioase pentru toată familia

Prăjituri de post cu nucă. 8 rețete delicioase pentru toată familia

Publicat pe 06.04.2021 la 16:01 Actualizat pe 06.04.2021 la 16:01

Deși ne aflăm în Postul Paștelui, multe gospodine înlocuiesc dulciurile clasice cu cele făcute special pentru această perioadă. Astfel, prăjiturile de post sunt la mare căutare, iar gama de rețete este una foarte diversificată.

Prăjituri de post cu nucă.

arhivă

Prăjitură de post cu nucă și gem

Una dintre cele mai adorate prăjituri de post este celebra negresă cu nucă și gem. Este perfectă pentru zilele când vrei să te îndulcești cu un desert gustos și savuros, care să fie și de post. Fiecare gospodină cunoaște cel puțin o rețetă simplă de negresă, pe care să o pregătească familiei.

Ingrediente

1 cană ulei

2 căni făină

1 cană apă carbogazoasă

1/2 cană zahăr

4 linguri gem de prune

2 linguri cacao

1 cană miez de nucă

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilat

după gust esență de vanilie

opțional fructe uscate

Mod de preparare

Pentru aluat amestecăm făina, cu apa, uleiul și zahărul apoi le dăm la mixer până se omogenizează. Ulterior adăugăm cele 5 linguri de gem, nuca și fructele uscate și le amestecăm cu totul. Punem compoziția într-o tavă pe care am pus foaie de copt unsă cu puțin ulei și setăm cuptorul la 180 de grade timp de 40-45 de minute. Opțional puteți să pregătiți o glazură de cacao pe care să adăugați când prăjitura este scoasă din cuptor și răcită.

Prăjitură de post cu nucă și caramel

Prăjitura cu nucă și caramel este o alegere excelentă pentru iubitorii de dulciuri. Mai jos îți prezentăm ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru un desert delicios, ca la carte.

Ingrediente

250 ml sau apa minerala

250 g zahar

2 linguri miere

90 ml ulei

o lingurita bicabonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie

120 g nuci măcinate

280 g făina

2 linguri cacao

2 lingurite esenta rom

150 g zahar

150 ml apă

20 g amidon

250 g margarina

100 g zahar pudra

50 g nucă prajită și macinată

Mod de preparare

Într-un bol amestecăm apa minerală, mierea, zahărul, iar ulterior adăugăm esența, uleiul, bicarbonatul de sodiu și nuca măcinată. Acestea se vor mixa până când se omogenizează compoziția. Ulterior punem aluatul într-o tavă pe care am adăugat hârtia de copr, unsă cu puțin ulei. Setăm cuptorul la 180 de grade, timp de 25 de minute.

În timp ce aluatul se coace, este timpul pentru siropul de caramel. Zahărul trebuie ars într-o oală, iar separat că dizolvi amidonul cu apă. Ulterior amesteci cele două compoziții la foc mic până se îngroașă. După ce se formează crema, adaugăm margarină și esență de rom pe care le amestecăm. După ce scoți aluatul din cuptor, întinzi crema de caramel pe toată prăjitura.

Prăjitură de post cu nucă și miere

Cu toții cunoaștem celebrele prăjituri „cuib de viespi”. Aluatul împletit, cu nucă și miere este un adevărat deliciu, iar culoarea aurie a foietajului bine rumenit cucerește orice gurmand. Mai jos îți prezentăm rețeta perfectă pentru un desert pe gustul tău.

Ingrediente

500 g faina

120 g margarina sau 80 ml ulei

100 g zahar

220-250 ml apa calduta

1 lingurita coaja de portocala rasa

25 g drojdie proaspata

1 lingurita zahar

2, 3 linguri apa calda

2 linguri faina

250 g nuca macinata

80 g zahar

scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Pentru maia se sfărâmă drojdia și se amestecă cu lingurița de zahăr și apa caldă, iar mai apoi se presară făina și se lasă la dospit pentru circa 15-20 de minute. Ulterior se amestecă uleiul cu zahărul și sarea și se adaugă maiaua crescută. Peste adăugați făină și drojdie, în timp se se toarnă treptat apă călduță și se frământă bine. Aluatul se lasă, din nou, la crescut pentru 30 de minute.

Pentru umplutură se amestecă nuca cu zahărul și mierea, iar mai apoi se întine pe tot aluatul, după ce a fost împărțit în două bucăți. Rulați apoi fiecare bucată cu grijă și o puneți în tavă. Cuptorul se pregătește la 170 de grave, iar bucătile tăiate din ruladă se lasă la copt 25 de minute.

Prajitura de post cu nucă și cafea

Ingrediente

250 ml cafea preparata (fara zat)

320 g faina

220 g zahar

1 lingurita bicarbonat de sodiu

2 linguri miere

6 linguri ulei

un praf de sare

70 g nuci

100 g stafide

1 lingurita rasa cafea macinata

vanilie

Mod de preparare

Preparăm cafeaua și o strecurăm într-un bol separat, apoi adăugăm zahărul, mierea și amestecăm până se dizolvă. Peste vom adăuga nucile, stafidele, bicarbonatul, cafeaua măcinată, uleiul, vanilia și faina și le mixăm până se omogenizează. Compoziția o punem într-o tavă pentru cuptor și adăugăm făina. pregătim cuptorul la 180 de garde și coacem prăjitura circa 40 de minute. Opțional se poate realiza glazura din vanilie și cacao.

Prăjitură de post cu nucă și ness

Prăjitura de post cu nucă și ness este ideală pentru iubitorii de cafea, care doresc să îmbine cele două mari plăceri ale zilei. Astfel, un desert de post dulce și cu cremă de ness este perfect pentru această perioadă.

Ingrediente

un pahar de zahăr

2 pahare de făină

un pahar de apă

3 linguri de cacao

3 linguri de miere

o lingura rasa de nuca de cocos

1/2 pliculet praf de copt

2 linguri de rom

coaja de lamaie

Ingredinte pntru cremă

un pachet de margarina

o jumatate de borcan de miere

6 lingurite pline de ness

2 lingurite de apa calda

o lingura de rom

glazura de caramel

Mod de preparare

Pentru aluat amestecăm bine toate ingredientele într-un bol, asemenea rețetelor de mai sus, peste care presărăm stafidele îmbibate în rom. Se pun compoziția într-o tavă pentru cuptor, încins la 190 de grade și se lasă la copt timp de 30 de minute.

Pentru crema de ness este nevoie de ceva mai multă atenție. Astfel, amestecă margarina cu ness-ul și mierea, ca mai apoi restul de ness să îl dizolvăm în două linguri de apă călduță. Ulterior amesteci puțin ness în apă și treptat miere în cremă. Aceasta va prinde un gust ușor amărui, iar ultimul ingredient este esența de rom. În final amestecăm crema cu prăjitura scoasă din cuptor și lăsăm la răcit.

Prăjitură de post cu nucă și mere

Ingrediente

Aluat prajitura:

4 cani de mere rase (1100 g)

o cana de nuca taiata grosier (170 g)

3 cani zahar (900 g)

3 cani faina (660 g)

un praf de copt (10 g)

o lingurita de scortisoara macinata (3 g).

Sirop:

20 linguri zahar (rase)

20 linguri apa

o lingura cacao (cu varf)

doua linguri ulei.

Mod de preparare

Se curăță merele de coajă și se rad. Într-un bol se amestecă toate ingredientele în ordinea prezentată mai sus și se pun într-o tavă de cuptor, după ce acesta a fost încălzit la 180 de grade. Se unge o tavă cu ulei și se toarnă compoziția obținută în ea, apoi se introduce la cuptor.

Pentru sirop se amestecă toate ingredientele menționate anterior și se pun într-o oală la foc mare, până încep să fiarbă. Siropul fierbinte se toarnă peste prăjitură pentru ca acesta să intre în blat și se poate servi după ce se răcește.

Prajitură de post cu nucă și Coca Cola

Ingrediente

o cana cola (250 ml)

o cana zahar (250 g)

2 linguri miere lichida - daca este zaharisita incalziti-o putin intr-un vas pe aburi (60 g)

6 linguri ulei (90 ml) - fie de floarea soarelui fie de arahide

o lingurita bicabonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie

o cana nuci macinate (120 g) - eu am avut nuci si migdale

2 cani de faina (280 g)

2 linguri cacao

2 linguri esenta rom

250 g margarina

100 g zahar pudra

2 linguri ness (5 g)

o lingura din siropul de sus

70 g nuca prajita si tocata (merge si mai mult)

150 g zahar

150 ml apa

Mod de preparare

Prăjitura de post cu nucă și Coca Cola este asemenea prăjiturii cu ness, fiind aproape aceleai ingrediente, însă secretul constă chiar în sucul accidulat. Așadar, se realizează blatul în aceeași manieră precum cel din rețeta de prăjitură cu ness și se pune la cuptor.

Pentru cremă amestecăm bine margarina cu zahărul pudră până devine spumoasă. Ness-ul se dizolvă în apă fierbinte și se toarnă după ce se răcește. Amestecăm ușor și adăugăm nucile. Pentru crantz amestecăm nucile cu zahărul caramelizat și se sfărâmă. După ce am scos blatul și l-am însirorat, iar apoi am pus crema, se adaugă glazura de crantz.

Prajitură de post cu nucă și ciocolată

Iubitori de ciocolată, ce este mai bun a rămas la final! Cine spune că nu se poate consuma ciocolată în post? Ei bine, vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de prăjitură cu nucă și ciocolată, perfectă pentru un desert de servit în familie sau cu prietenii.

Ingrediente

800 g făină

250 ml apă

80 g zahăr

70 ml ulei

10 g praf de copt

1 buc esență de rom

puțină sare

3 linguri cacao

2 linguri bulion

Cremă:

1 litru apă

150 g zahăr

1 buc esență de rom

30 g cacao

100 g făină

200 g ciocolată de post

150 g margarină

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol făina, cu zahărul, praful de copt, apa, esența, uleiul și sarea până se face un aluat. Apoi acesta va fi secționat în 3 bucăți, una fiind albă iar celelalte 2 colorate cu ajutorul bulionului și ciocolatei. Acestea vor fi puse la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute.

Pentru cremă lași apa la fiert și adaugi zahărul, esența cacaoa și făina. Se amestecă bine până când devine o cremă omogenă. Torni apoi ciocolata, amesteci până se topește și lași totul la răcit. După ce crema se răcește, adaugi margarina și împarți conținutul pe foile din cuptor. pentru a o savura așa cum trebuie, las-o timp de 5 ore la răcit.

Citește și Cea ma simplă rețetă de negresă de post. Iată cât de ușor este!

În articolul
Prăjituri de post cu nucă. 8 rețete delicioase pentru toată familia
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Beauty & Lifestyle
Cât zahăr conțin fructele într-o sută de grame! Lista celor mai apreciate
  • Cât zahăr conțin fructele într-o sută de grame!
  • Lista celor mai apreciate
Showbiz intern
Primele declarații ale Larisei Iordache și ale lui Cristian Chiriță, în ziua botezului fiicei lor, Amira: “Aveam emoții”
  • Primele declarații ale Larisei Iordache și ale lui Cristian Chiriță, în ziua botezului fiicei lor, Amira
  • Cât de încântați sunt părinții în ziua cea mare a micuței lor
Retete
Cum faci cele mai gustoase biluțe fără coacere cu iaurt și cocos. Desertul care se prepară rapid, fără prea mult efort
  • Desert simplu și delicios
  • Biluțe cu iaurt și cocos, gata în câteva minute
Showbiz intern
Fiica Andreei Tonciu a împlinit 9 ani. Cum au surprins-o părinții ei încă de la primele ore ale dimineții / FOTO
  • Andreea Tonciu, gesturi pline de iubire pentru fiica ei
  • Rebeca a împlinit 9 ani
Beauty & Lifestyle
Un bărbat a vizitat fiecare colț al lumii. Analizând tot ce a văzut, o insulă africană l-a impresionat cel mai mult
  • Călătorul care a văzut întreaga lume
  • După ce a vizitat 196 de țări, o singură insulă i-a rămas în suflet
Meteo
Anunț de ultimă oră! Soare periculos pe litoral, radiații UV la nivel extrem. Meteorologii au prelungit codurile de caniculă
  • Radiații UV și caniculă fără precedent
  • Meteorologii au prelungit codurile de caniculă
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Și-a înjunghiat mama cu foarfeca de 20 de ori. Brăileanul s-a enervat când a auzit că vrea să plece în Spania
recomandare pe as.ro
Milionarul român care are 9 copii cu 4 femei diferite, dezvăluiri şoc: “Sunt condamnat!” Câţi bani cheltuie în vacanţă
Romania TV
Mihaela Borcea, din nou mireasă! Cu cine s-a căsătorit fosta soție a lui Cristi Borcea
Romania TV
Mihaela Borcea, din nou mireasă! Cu cine s-a căsătorit fosta soție a lui Cristi Borcea
recomandare pe antena3.ro
Un bărbat a cumpărat dintr-un magazin de vechituri niște desene, în urmă cu 50 de ani și acum le vinde cu sume uriașe. Ce erau, de fapt
recomandare pe antena3.ro
Scandal fără sfârșit în cazul înotătoarei acuzate că s-a îmbrăcat indecent la Olimpiadă: „Prezența ei creează un mediu nepotrivit”
recomandare pe antena3.ro
„Poarta către Iad” ar putea, în sfârșit, să se stingă după 50 de ani. Cum a apărut craterul uriaș cuprins de foc în mijlocul deșertului
recomandare pe playtech.ro
Rugăciunea care se citește în cele două zile de Rusalii 2025. Rostește-o dimineața pentru bunăstare, liniște și belșug
recomandare pe playtech.ro
Răsturnare de situaţie în cazul lui Cristian Boureanu! Ce s-a descoperit despre una dintre fetele care au ajuns în casa acestuia: 'Lucreaza la...
recomandare pe redactia.ro
Nicușor Dan a promulgat legea cerută de foarte mulți români. Care sunt măsurile legale stabilite
recomandare pe redactia.ro
E DOLIU in Romania. Institutul National de Statistica a facut anuntul: "Ne luam ADIO de la Ilie Dumitrescu.."
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
recomandare pe bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
recomandare pe bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Îți iei medicamentele cu cafea? S-ar putea să le iei degeaba
recomandare pe a1.ro
SPP-istul lui Nicușor Dan, care a făcut furori pe internet, a fost retras din post. Popularitatea sa, un risc de securitate