Rețetă de chec cu lămâie, cocos și mac. Cel mai delicios desert pentru perioada postului
A început perioada postului pentru români, motiv pentru care gospodinele caută tot mai multe preparate delicioase, pe care cei dragi să le poată consuma în această perioadă. Chiar dacă este greu să găsești un desert delicios pentru post, ei bine, checul cu lămâie, cocos și mac este cea mai bună alegere.
- Rețetă de chec cu lămâie, cocos și mac
- Desertul pe care trebuie să îl încerci în perioada postului
Românii au intrat deja în perioada postului, iar găsirea preparatelor delicioase, însă cu ingredientele corespunzătoare, devine din ce în ce mai dificilă. Rețeta de chec cu lămâie, cocos și mac este cea pe care trebuie să o încerci în perioada postului, deoarece vei descoperi un desert extrem de delicios.
Rețetă de chec cu lămâie, cocos și mac pentru post
Iubitorii de deserturi știu cât este de dificil să găsești preparate delicioase atunci când tii post. Din acest motiv, îți prezentăm checul cu lămâie, cocos și mac, pentru zilele ăn care vrei să îți surprinzi familia cu un desert delicios, înainte de sărbători.
Ingrediente
- 330 grame făină
- 50 grame amidon
- 1 plic praf de copt
- 1 vârf de cuțit de sare
- 200 grame zahăr tos
- 2 linguri nucă de cocos
- 200 ml lapte vegetal cu cocos
- 50 ml apă minerală
- 120 ml ulei
- 1 linguriță de vanilie
- 1 linguriță oțet
- Coaja de la o lămâie bio
- 30 ml suc de lămâie30 grame semințe de mac
Mod de preparare
Pentru început, făina se cerne într-un bol, peste care se pune amidonul, zahărul, praful de copt, sarea, nuca de cocos, iar mai apoi se amestecă. Într-un alt bol se adaugă laptele vegetal, apa minerală, oțetul, uleiul și vanilia. Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Pasul următor este amestecarea ingredientelor lichide cu cele solide și se mixează timp de 30 de secunde. Ulterior, se adaugă coaja și sucul lămâii, apoi se mixează încă o dată. Se adaugă semințele de mac, apoi se mixează iar, pentru a se amesteca în compoziție. Aluatul rezultat se toarnă într-o tavă de copt, în care s-a pus anterior hârtie de copt. Tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 50 de minute. După ce a fost verificat cu o scobitoare, acesta se poate scoate din cuptor și se lasă la răcit. Apoi, se poate decora în funcție de preferințe, cu fulgi de vanilie sau felii de lâmâie.