Rețetă de chec cu mac și rom. Un desert ușor de preparat
Perfect pentru cafeaua de dimineață, checul cu mac și rom este desertul pe care nu ai cum să-l refuzi. Este o prăjitură ușor de făcut în casă și nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici de prea mult timp. Mai jos ai rețeta pentru cel mai bun chec cu mac și rom!
- Chec cu mac și rom
- Rețetă simplă pentru o prăjitură delicioasă
Dacă vrei să schimbi checul simplu cu cacao pe care îl știm cu toții, poți alege un chec cu mac și rom, care se prepară după o rețetă foarte simplă. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos și vei putea să-ți răsfeți familia cu un desert delicios.
Rețetă de chec cu mac și rom
Ingrediente
- 3 ouă
- 200 g unt
- 250g zahăr
- trei linguri esență de rom ( poate fi înlocuit cu brandy sau amaretto)
- un plic de 10 g praf de copt
- 280 ml lapte
- 200 g mac
- 300 g făină albă
Mod de preparare
Prima dată trebuie să separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu mixerul. Apoi, într-un alt bol se pune untul moale și zahărul și se mixează bine.
Peste untul mixat cu zahăr se adaugă gălbenușurile, praful de copt și esența de rom, iar apoi se amestecă bine.
Laptele se încălzește puțin pe aragaz și se toarnă în bol, se amestecă ușor. Peste amestecul astfel obținut se adaugă macul și se mixează din nou.
Se pune și făina și se amestecă bine, până se încorporează perfect, fără cocoloașe. La final se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare de sus în jos.
Aluatul se toarnă într-o tavă de chec mai mare, ca să rămână loc de creștere în timpul coacerii ( în jur de 1 cm). Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 30 minute, după care se scade la 150 și se mai lasă 20 minute. Este gata când trece testul scobitorii.
Se lasă la răcit, apoi se porționează și poate fi servit.